FOTO/VIDEO: Bogati Hrvati kupuju luksuzna skloništa koja mogu koštati do 15 milijuna kuna

Autor: Tomislav Pili , 27. ožujak 2020. u 11:23
Foto: press

O svojevrsnoj panici među kupcima dovoljno govori podatak da je jedan klijent kupio bunker na ‘neviđeno’.

Hrvatski bogataši počeli su se raspitivati za luksuzna skloništa čija se prosječna cijena kreće preko milijun kuna. Kako piše CNBC, Clyde Scott, izvršni direktor kompanije Rising S koja se bavi proizvodnjom takvih skloništa, ističe kako je poslovanje trenutno naraslo za četiri puta zbog globalne pandemije koronavirusa.

Scott tvrdi da je Rising S počeo dobivati upite iz cijelog svijeta, čak i iz država iz kojih prije uopće nije bilo interesa, poput Hrvatske. Prema njegovim riječima, prosječna cijena modela koji je interesantan većini potencijalnih klijenata kreće se oko 150.000 dolara. Prema podacima s njihove web stranice, radi se o bunkeru s dvije spavaće sobe, dnevnom sobom u koju stane sjedeća garnitura, fotelja i televizor, a na raspolaganju je i potpuno opremljena kupaonica. U kuhinji je štednjak na alkohol, sudoper te prostrano spremište za hranu.

Larry Hall, šef drugog američkog proizvođača bunkera, Survival Condo, također ističe kako zbog munjevitog širenja pandemije bilježe gomilu upita. O svojevrsnoj panici među kupcima dovoljno govori podatak da je jedan klijent kupio bunker na „neviđeno“, tvrdi Hall. Upiti dolaze s Bliskog istoka, Velike Britanije, Francuske i Japana, a među američkim klijentima najviše je liječnika i inženjera. Bunkeri Survival Condoa stoje od 500.000 do 2,4 milijuna dolara. Najskuplji modeli opremljeni su unutarnjim bazenom, teretanom, pa čak i umjetnom stijenom za penjanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close