Bitcoin se drži blizu rekordnih 52.000 dolara, ali postoji jedan veliki problem

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2021. u 05:11
Bitcoin je tijekom veljače ojačao 58 posto, pa neki njegov rast počinju smatrati neodrživim/Reuters

Dolarov indeks prema košarici šest ostalih ključnih svjetskih valuta kliznuo je 0,2 posto, na 90,675 bodova.

Dolar je u četvrtak blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta budući da su se ohrabrujuće naznake iz američkog gospodarstva pomiješale s prvim glasovima opreza u očekivanju novih fiskalnih poticaja Washingtona.

Euro je prema dolaru ojačao 0,2 posto i njime se trgovalo po 1,2065 dolara. Zelena je novčanica bila gotovo nepromijenjena prema jenu, zadržavši se na 105,735 jena.
Dolarov indeks prema košarici šest ostalih ključnih svjetskih valuta kliznuo je 0,2 posto, na 90,675 bodova.

Trgovci pozorno prate pregovore o novom američkom paketu pomoći u koronakrizi, vrijednom 1,9 bilijuna dolara.

Zapisnik s prošle sjednice američke središnje banke potvrdio je pak da su u Fedu spremni nastaviti s ultrapoticajnom monetarnom politikom i u slučaju naglog rasta ekonomske aktivnosti.

Među analitičarima pojavili su se pak prvi glasovi opreza zbog američke poticajne fiskalne i monetarne politike, koja bi trebala poduprijeti gospodarstvo u vrijeme pandemije koronavirusa.

“Dolar je i dalje najskuplja valuta koju pratimo u skupini G10, ali njegovu će privlačnost prigušiti sve veći deficit u proračunu i trgovinskoj razmjeni”, upozoravaju u bilješci klijentima analitičari UBS Global Wealth Managementa.

Bitcoin se zadržao nadomak rekordnih 52.640 dolara, dosegnutih u noći sa srijede na četvrtak. U veljači ojačao je nekih 58 posto, pa su neki analitičari već počeli upozoravati da je njegovo jačanje možda neodrživo, navodi Reuters.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čim mainstream mediji prate Bitcoin, UVIJEK ima bar jedan problem, korona, dolar, nesigurnost, kriza, panika.. uvijek nešto što čitatelja treba odbiti od Bitcoina.

Elon i Tesla uđu, najveće svjetske banke rade procjene vrijednosti BTC, a nama se tu servira da ima problema, pa da si što prije zaključim da ću ostat bez svega. Možda dođem do zaključka kako je u banci ipak najsigurnije za novac, dječja štednja 0,1%. hahaha

Upravo je BTC dokaz, da je moguće imati financije koje nisu centralizirane. Tim dokazom banke gube profite u budućnosti i tako se bore protiv toga, medijski, odvraćajući populaciju od BTC.

Bitcoin je u zadnja 3 mjeseca, napravio više za mene, mirovinu i moju djecu, nego država sa mirovinskim fondovima otkad sam živ (+40).

Kta na Binanceu za $ je 6%. Toliko o novcu..

New Report

Close