Potražnja za najbrže-prodavanim hrvatskim proizvodom ikad ne posustaje

Autor: Bernard Ivezić , 06. rujan 2018. u 14:21
Foto: Twitter

Hrvatski proizvod u prvih pet dana na tržištu prodan u 650.000 komada.

Potražnja za najbrže-prodavanim hrvatskim proizvodom ikad, računalnom igrom SCUM, ne posustaje.

U srijedu, pet dana od početka prodaje, SCUM više nije najprodavanija igra na svijetu. Sad je druga po prodaji. Podaci su to najveće trgovine računalnim igrama na svijetu Steama. U međuvremenu je Gamepires, zagrebački studio koji je razvio ovu ultra-realističnu 3D survival igru, objavio da je u prvih pet dana prodao 650.000 primjeraka svoje igre.

Time se približio standardima top naslova iz industrije globalno, koji u pravilu tjedan otvaraju s po milijun kupaca-igrača.

U prvom je danu SCUM razgrabljen u 250.000 primjeraka. Usto, imao je listu čekanja od 350.000 igrača. Obje brojke impozantne su i na globalnom nivou.

Tako je po brzini prodaje u prvom danu SCUM za dva i pol puta potukao prodaju ultrapopularnog Minecrafta za platformu Xbox Live (100.000 primjeraka). S istim uspjehom potukao je i lansiranje svjetskog književnog bestsellera "50 nijansi sive", kojem je trebao čak puni tjedan da se proda u 100.000 primjeraka.

Prema podacima SteamSpyja, SCUM je treća najbolje prodavana igra na Steamu, a čija je prodaja počela u kolovozu. To je tim zanimljivije, ako se zna da se SCUM počeo prodavati tri dana prije kraja mjeseca. Po SteamSpyju ispred SCUM-a su Monster Hunter: World s 2-5 mil. prodanih primjeraka, Dead Cells s 1-2 mil. i SCUM s pola do milijun prodanih primjeraka.

Komentirajte prvi

New Report

Close