Zbog porasta slučajeva zaraze koronavirusom među učenicima i nastavnicima ponovno zatvaraju škole

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2020. u 12:42
FOTO: GettyImages

Izrael je brzo uveo strogu karantenu u zemlji sredinom ožujka, tako da je epidemija bila relativno blaga. Međutim, brzo ju je i ukinuo. Škole su ponovno otvorene 17. svibnja, a zatim hoteli, bazeni i restorani desetak dana kasnije.

Tri tjedna nakon što je Izrael ponovno otvorio vrata svih svojih škola, sve više ih se opet zatvara zbog porasta slučajeva zaraze koronavirusom među učenicima i nastavnicima.

Nakon što je na testiranju na koronavirus bilo pozitivno 347 učenika i učitelja, 127 škola nije otvoreno u nedjelju, prvog dana radnog tjedna u Izraelu, priopćilo je ministarstvo obrazovanja.

Oko 17.500 učenika i nastavnika je u kućnoj izolaciji.

Osim njih, još su četiri izraelska parlamentarna zastupnika morala otići u izolaciju jer su bili u kontaktu s arapskim zastupnikom koji je prošlog tjedna dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus.

Sami Abu Šehadeh, član Zajedničke liste arapskih stranaka, pozvao je prošli tjedan na Twitteru na pridržavanje uputa ministarstva zdravstva i upozorio je: “Svi mi moramo shvatiti da borba još nije gotova.”

Izrael je brzo uveo strogu karantenu u zemlji sredinom ožujka, tako da je epidemija bila relativno blaga.

Međutim, brzo ju je i ukinuo. Škole su ponovno otvorene 17. svibnja, a zatim hoteli, bazeni i restorani desetak dana kasnije. U subotu su izraelske plaže bile prepune i mnogi su ignorirali obvezujuću uputu ministarstva zdravstva o nošenju zaštitnih maski.

U Izraelu je dosad potvrđeno 17.783 slučaja oboljelih od covida-19, od kojih se 15.064 oporavilo. Samo 29 je u teškom stanju, od kojih je 23 na respiratoru. Ministarstvo zdravstva je priopćilo da je od početka epidemije u Izraelu umrlo 297 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close