Zbog porasta broja zaraženih planiraju izolirati cijelu državu: “To je dobra odluka”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. srpanj 2020. u 08:42
Foto: Reuters

Dosad je zabilježila ukupno 8500 slučajeva zaraze i 105 smrtnih slučajeva.

Australija će izolirati državu Viktoriju od ostatka zemlje i uvesti mjere bez presedana kako bi se borila protiv porasta broja novozaraženih koronavirusom, objavile su u ponedjeljak vlasti.

Prvi puta od izbijanja pandemije, od ponoći s ponedjeljka na utorak će se zatvoriti granična crta koja razdvaja dvije najneseljenije australske države – Viktoriju i Novi Južni Wales.

Premijer Viktorije Daniel Andrews je zatvaranje linije razgraničenja nazvao “dobrom odlukom s obzirom na izazove s kojima su suočeni kako bi zauzdali širenje virusa”.

Viktorija u ponedjeljak zabilježila rekordnih 127 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, ponajviše u Melbournu.

Australska druga najnaseljenija država bilježi najveći porast broja slučajeva koronavirusa od kraja ožujka, zbog čega je produljena naredbu o ostanku kod kuće na više predgrađa Melbourna, gdje je od subote potpuno zatvoreno u izolaciji devet nebodera sa oko 3.000 stanovnika.

Najavljena mjera izolacije, koja bi trebala biti na snazi do 29. srpnja, pogodit će više od 300.000 od pet milijuna stanovnika toga grada.

Najava o otvaranju linije razgraničenja između Viktorije i države Južne Australije je odgođena.

Andrews je novinarima kazao da se obiteljima koje su u izolaciji dostavljaju hrana i osigurana im je medicinska skrb, a pokrenuto je i masovno testiranje.

Australija je do sada uspjela suzbiti širenje koronaavirusa puno bolje od većine drugih zemalja. Dosad je zabilježila ukupno 8500 slučajeva zaraze i 105 smrtnih slučajeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close