Umjesto Pfizera, za 1000 dolara ubrizgali im sredstvo protiv bora

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2021. u 11:22
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Bočice, pronađene u torbama za plažu, imale su različite serijske brojeve od onih poslanih državi i pogrešno označen rok trajanja.

Tvrtka Pfizer kaže da je u Meksiku i Poljskoj identificirala prve potvrđene slučajeve krivotvorenih verzija svojeg Covid-19 cjepiva, što je najnoviji pokušaj kriminalaca da iskoriste svjetsku kampanju cijepljenja, piše The Wall Street Journal.

Bočice koje su vlasti oduzele u odvojenim istragama, tvrtka je testirala i potvrdila da sadrže lažno cjepivo. Bočice pronađene u Meksiku također su imale lažne oznake, dok je tvar u bočicama u Poljskoj vjerojatno bila sredstvo protiv bora, rekao je Pfizer.

Oko 80 ljudi u klinici u Meksiku primilo je lažno cjepivo za otprilike 1000 dolara po dozi, iako izgleda da im nije nanijelo fizičku štetu. Bočice, pronađene u torbama za plažu, imale su različite serijske brojeve od onih poslanih državi i pogrešno označen rok trajanja, rekao je dr. Manuel de la O Cavazos, zdravstveni tajnik države Nuevo León.

Poljske vlasti rekle su da u toj zemlji nitko nije primio krivotvoreno cjepivo, koje je zaplijenjeno u stanu jednog muškarca.

Otkrića su posljednji u nizu pokušaja proizvođača lijekova kao što su Pfizer, Moderna Inc. i Johnson & Johnson da zaustave kriminalne aktivnosti povezane s cjepivima Covid-19. Globalno uvođenje cjepiva pružilo je kriminalcima novu priliku za prijevaru.

Komentirajte prvi

New Report

Close