Supernova akvizirala četiri nova shopping centra

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2022. u 11:23
Foto: Supernova

Ukupno četiri nova trgovačka centra, koja posluju pod brendom Max, od sada su dio Supernova grupacije.

Supernova Grupa, jedna od vodećih kompanija za nekretnine s fokusom na visokokvalitetne maloprodajne prostore u srednjoj i istočnoj Europi nastavlja svoje širenje u Slovačkoj. Ukupno četiri nova trgovačka centra, koja posluju pod brendom Max, od sada su dio Supernova grupacije, a smješteni su u slovačkim gradovima Trnava, Trenčín, Nitra i Poprad.

Supernova je na slovačkom tržištu zastupljena od 2016. godine, a kupovinom četiriju trgovačkih centara uspostavila su se važna društvena središta u navedenim slovačkim gradovima. U trgovačkim centrima nudi se širok asortiman maloprodaje, probrana ponuda gastro sadržaja i Max kino centara. Među glavnim zakupcima su trgovine Billa, New Yorker, Kik, Tedi, Sinsay i Decathlon koje su već prisutne na drugim tržištima Supernova grupe. Četiri nova moderna slovačka trgovačka centra ukupno se prostiru na površini od 60 tisuća četvornih metara.

“Vrlo smo zadovoljni što smo uspjeli realizirati ove projekte i tako zauzeti relevantnu poziciju u maloprodajnim nekretninama u Slovačkoj, nama petom tržištu na koje smo do sada ušli. Raduje nas širenje Europom i što ćemo kupcima u Slovačkoj donijeti novo iskustvo kupovine karakteristično za sve trgovačke centre u našem portfelju. Cilj nam je stvoriti centre koji predstavljaju inovativno i moderno okruženje koje će upotpuniti vizure slovačkih gradova djelujući prema najnovijim i najvišim ekološkim i tehnološkim standardima čime potvrđujemo vrhunsku kvalitetu usluge te cjelokupno iskustvo kupovine koje nudimo za sve naše potrošače”, izjavio je direktor grupacije Supernova Grupe, Markus Pinggera.

U narednom razdoblju Supernova Grupa će se fokusirati na preuređenje, nadogradnju i unapređenje novo akviziranih centara, kao i na implementaciju održivih zelenih rješenja u centrima. Novi objekti, kao i svi Supernova centri, bit će energetski optimizirani i zeleno certificirani. Naime, Supernova kao jedan od vodećih investitora vjeruje u odgovorno upravljanje okolišem, promicanje korištenja obnovljivih izvora energije i pažljivo upravljanje prirodnim resursima. Cilj Supernova Grupe predstavlja klimatsku neutralnost što će također biti implementirano u poslovanje u novim slovačkim trgovačkim centrima.

Supernova Grupa je međunarodna tvrtka sa sjedištem u Grazu, s fokusom na razvoj i upravljanje maloprodajnim objektima u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj i Slovačkoj. Trenutni portfelj grupe sastoji se od 81 projekta, ukupne bruto vrijednosti od 1,85 milijardi eura, a njihove trgovine godišnje posjeti preko 67 milijuna ljudi. Na hrvatskom tržištu, Supernova Grupa posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Grupacija u Hrvatskoj upravlja trgovačkim centrima pod brandom Supernova te trgovačkim centrima Cvjetni, Centar Kaptol i Branimir Mingle Mall.

Komentirajte prvi

New Report

Close