Šef Pfizera: Vjerojatno će se pojaviti varijanta otporna na cjepiva

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2021. u 08:29
Foto: Reuters

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u SAD-u je u potpunosti cijepljeno 62.5% odraslih, a 73.1% ih je primilo barem jednu dozu.

Izvršni direktor kompanije Pfizer, Albert Bourla, rekao je u utorak kako vjeruje da će se vjerojatno jednoga dana pojaviti varijanta otporna na cjepivo protiv covida-19, ali je dodao da Pfizer ima uhodan sustav koji cjepiva može prilagoditi novoj varijanti u roku od tri mjeseca.

“Svaki put kada se na svijetu pojavi nova varijanta, naši je znanstvenici kreću proučavati. Gledaju je li taj soj otporan na naše cjepivo. Za sada još nismo identificirali takvu varijantu, ali vjerujemo da će se jednoga dana pojaviti“, kazao je Bourla za Fox News.

Potpuno cijepljeno više od 60% Amerikanaca

Bourla je dodao kako tvrtka može razviti specifično cjepivo za neku određenu varijantu u roku od 95 dana nakon njene identifikacije.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u SAD-u je u potpunosti cijepljeno 62.5% odraslih, a 73.1% ih je primilo barem jednu dozu, prenosi Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close