Prvi lanac supermarketa u Njemačkoj koji poziva na kraće radno vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2022. u 14:30
Foto: Unsplash

“Kratkoročno, smanjenje bi pomoglo u uštedi energije. Dugoročno gledano, to bi ponovno učinilo profil poslova u maloprodaji privlačnijim”, smatra generalni direktor Teguta Thomas Gutberlet.

Nedostatak osoblja zbog bolesti ili godišnjih odmora utječe na rad trgovina u Njemačkoj pa se može dogoditi da trgovci promijene radno vrijeme. Čini se kako to postaje novi trend jer lanac supermarketa Tegut poziva na kraće radno vrijeme. Kako izvještava ‘Lebensmittel Zeitung’, a prenosi Fenix, generalni direktor Teguta Thomas Gutberlet promiče kraće radno vrijeme trgovina u pismu državnim vladama.

“Kratkoročno, smanjenje bi pomoglo u uštedi energije. Dugoročno gledano, to bi ponovno učinilo profil poslova u maloprodaji privlačnijim”, rekao je direktor Thomas Gutberlet za ‘Lebensmittel Zeitung’.

Šef Teguta kao uzor vidi propise u Bavarskoj u kojoj trgovine zatvaraju u 20 sati. Lanac supermarketa Tegut još nema konkretne planove za kraće radno vrijeme. Većina njihovih trgovina u Njemačkoj je otvorena od 6 do 22 ili 23 sata. 

“U osnovi, radi se o ponovnom vraćanju teme radnog vremena trgovina u razgovor i ponovnim pregovorima s javnošću”, rekao je Gutberlet za ‘Lebensmittel Zeitung’.

Komentirajte prvi

New Report

Close