Prešli su na novi plan ‘suživota s covidom-19’, jučer su imali najveći broj zaraženih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. studeni 2021. u 08:25
Foto: Pixabay

Na bolničkom liječenju u utorak se nalazilo 586 teško oboljelih pacijenata, što je dovelo do ubrzanog popunjavanja bolničkih kreveta.

Južna Koreja zabilježila je u utorak novi dnevni rekord sa 4116 novih slučajeva zaraze coronavirusom, izvijestila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA).

Ta zemlja u studenom je prešla na plan “suživota s covidom-19” usmjeren na ukidanje strogih mjera distanciranja pošto je mjesec ranije ostvarila ciljeve cijepljenja stanovništva.

Gledajući samo područje Seula, stanje je dovoljno kritično da se u bilo kojem trenutku uvede plan za hitne slučajeve, rekao je premijer Kim Boo-kyum, pozvavši zdravstvene djelatnike da razvrstaju pacijente prema težini simptoma i iskoriste mogućnost liječenja kod kuće kod blažih simptoma.

KDCA je izvijestila da bi se plan za hitne slučajeve mogao uvesti u slučaju da popunjenost kapaciteta kreveta na intenzivnoj njezi pređe 75 posto ili ovisno o procjeni rizika, skoku broja oboljelih starijih osoba i uzimanju treće doze cjepiva.

Na bolničkom liječenju u utorak se nalazilo 586 teško oboljelih pacijenata, što je dovelo do ubrzanog popunjavanja bolničkih kreveta. Unatoč povećanom broju hospitalizacija stopa smrtnih slučajeva iznosi relativno niskih 0,79 posto.

Južna Koreja je među prvim zemljama koja je zabilježila koronavirus nakon što se pojavio u Kini krajem 2019., a od tada je evidentirala 425,065 slučajeva zaraze i 3363 smrtna slučaja.

U toj je zemlji u potpunosti cijepljeno 79,1 posto od 52 milijuna stanovnika dok je trećom dozom cijepljeno tek 4,1 posto stanovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close