Preminuo osnivač jednog od poznatijih trgovačkih lanaca

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2019. u 14:43
Foto: Jysk

Tvrtka danas ima više od 2700 trgovina u preko 52 zemlje na svijetu, s godišnjim prihodima od oko 4 milijarde dolara.

Lars Larsen, osnivač lanca trgovina Jysk i jedan od najbogatijih Danaca, preminuo je danas u 72. godini, piše Bloomberg. Larsen je preminuo u svom domu u Silkeborgu na zapadu Danske, priopćila je tvrtka. Prije dva mjeseca napustio je poziciju predsjednika tvrtke nakon što mu je dijagnosticiran rak.

Larsen je u Danskoj bio javna osoba, djelomično zahvaljujući tome što se desetljećima pojavljivao u televizijskim reklamama za Jysk. Bogatstvo mu se procjenjuje na više od 3 milijarde dolara.

Larsen je Jysk osnovao 1979. godine ušteđevinom od 20.000 dolara. Tvrtka danas ima više od 2700 trgovina u preko 52 zemlje na svijetu, s godišnjim prihodima od oko 4 milijarde dolara.

– Prodat ću sve drugo prije Jyska. To je moja beba, ne prodajete svoju bebu – rekao je Larsen u intervjuu 2013. godine.

Larsen je iza sebe ostavio suprugu Kristine, dvoje djece i četvero unučadi.

– Danas smo izgubili svog oca, supruga i djeda, a Danska je izgubila istinski izvanrednog trgovca – rekao je Larsenov sin Jacob Brunsborg, koji je preuzeo poziciju predsjednika Lars Larsen Grupe nakon očevog povlačenja.

– Danska je izgubila jednog od svojih divova – komentirao je šef danske gospodarske komore i bivši ministar poduzetništva Brian Mikkelsen.

Komentirajte prvi

New Report

Close