Potpredsjednik crnogorske vlade protiv projekta Porto Skadar Lake

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Mnogi u CG misle da će novi resort privući divlju gradnju.

Podgorica  Resort Porto Skadar Lake ne treba graditi, jer će devastirati obalu Skadarskog jezera    i nosi ekološke rizike, ocijenio je potpredsjednik crnogorske vlade Milorad Vujović. "Skadarsko jezer još nije uništeno divljom gradnjom, što je slučaj s djelovima morske obale. Obala jezera ima turistički potencijal kroz izgradnju etno sela po ugledu na Godinje i Dodoši u barskoj i  cetinjskoj općini", rekao je Vujović za Vijesti.

Prvi radovi na tzv. eko-resortu Porto Skadar Lake najavljeni su za rujan, a projekt koji predviđa gradnju hotela, vila, marina i restorana provodi francuski investitor Lionel Sonigo, vlasnik 120.000 četvornih metara zemljišta na Skadru.

"Nesposobnost države da kontrolira divlju gradnju trajno je s primorja otjerala zapadne turiste visoke platežne moći. Skadarsko jezero pruža priliku da ih vratimo kroz turističku ponudu u ambijentalnoj arhitekturi i očuvanoj prirodi. U Europi postoji imućni gosti s izraženom ekološkom sviješću i potrebom da se vrate izvornoj prirodi", rekao je Vujović. On, kao i neke nevladine udruge, sumnja da bi izgradnja resorta i bolje ceste doveli do vala divlje gradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close