Novi Fiatov model iz Kragujevca tek 2020.

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2018. u 21:59
Neki srpski mediji najavljivali su početak proizvodnje Fiatovog SUV-a već sljedeće godine

Srbija bi, u skladu sa svojim vlasničkim udjelom u zajedničkoj kompaniji, u financiranju skupog razvoja novog Fiatovog modela trebala sudjelovati sa 33 posto.

U srpskoj javnosti proteklih dana nagađalo se o novom modelu Fiata, koji bi se, kako se navodilo, trebao početi proizvoditi već sljedeće.

Pojedini srpski mediji su kao gotovu stvar najavili da će 2019. u Kragujevcu početi proizvodnja malog Fiatovog SUV-a tj. malog terenca.

Međutim, list Danas piše da se novi model ne može očekivati prije 2020. godine. List piše da bi o planovima Fiat Chrysler grupe u Srbiji glavna menadžerica kragujevačke tvornice Silvia Vernetti trebala razgovarati u vladi Srbije krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca.

Tom prigodom će vjerojatno biti otvoreno i pitanje financijskog sudjelovanja države Srbije, kao suvlasnika tvornice, u njenim daljnjim razvojnim planovima, objašnjava Danas.

Srbija bi, u skladu sa svojim vlasničkim udjelom, u financiranju razvoja novog modela trebala sudjelovati sa 33 posto. Razvoj i promocija novog modela stoje nekoliko stotina milijuna eura, čak i do milijarde.

U takvim okolnostima, sve da je u vrhu Fiat Chryslera i donesena odluka o novom modelu za tvornicu u Srbiji, njegova proizvodnja ne bi mogla početi prije 2020. godine i to pod uvjetom da je riječ o modelu u poodmakloj fazi, objašnjava Danas. 

Komentirajte prvi

New Report

Close