Nakon 100 dana bez koronavirusa, jučer prijavili 13 novih slučajeva

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2020. u 11:19
Foto: Reuters

Ovaj tjedna je pokazao kako se stvari brzo mijenjaju čak i u zemlji koja se smatrala da se najbolje nosi s koronavirusom.

U Novom Zelandu jučer je zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zemlja i dalje ostaje pod ponovo uvedenim restrikcijama.

12 novih slučajeva je iz Aucklanda te nitko od njih nije putovao nigdje u posljednje vrijeme. 13. slučaj je dijete koje je ovaj mjesec došlo iz Afganistana, javlja CNN, prenosi Index.

Novi Zeland je od početka pandemije imao 1271 slučaja zaraze koronavirusom. A trenutno je 61 aktivan slučaj, od čega su 49 lokalna transmisija.

Auckland će ostati pod strogim režimom još 12 dana.

Inače, premijerka Jacinda Arden je u petak objavila kako će Auckland, grad od oko 1.5 milijuna ljudi, koji je postao novo žarište koronavirusa, ostati u lockdownu 3. stupnja još 12 dana, dok je ostatak zemlje pod režimom 2. stupnja.

Samo prije pet dana Novi Zeland je imao odličan uspjeh u suzbijanju širenja koronavirusa. Naime, imali su 100 dana bez ikakve lokalne transmisije. No ovaj tjedna je pokazao kako se stvari brzo mijenjaju čak i u zemlji koja se smatrala da se najbolje nosi s koronavirusom.

Komentirajte prvi

New Report

Close