Račun na moru šokirao mlade Zagrepčane: ‘Piće nam je istog trena prisjelo’

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2020. u 10:20
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL / Ilustracija

Htjeli su se skloniti od kiše i usput popiti piće dok čekaju da kiše stane.

Grupa mladih Zagrepčana (podaci poznati redakciji RTL-a) posjetila je Pulu, no ostali su neugodno iznenađeni računom koji su dobili za svoje piće.

“Htjeli smo se skloniti od kiše koja nas je zatekla dok smo šetali gradom pa smo sjeli u kafić kraj Zlatnih vrata popiti piće. Naručili smo četiri gina i dva tonika, ali smo se šokirali kad smo vidjeli račun od 320 kuna!

Sad će sigurno neki reći da ‘sve piše u cjeniku’, no par dana ranije na drugoj lokaciji u Puli platili smo 120 kuna manje istu narudžbu pa nismo vodili računa. Ne trebam reći da nam je piće istog trena prisjelo…”, ispričao nam je mladi Zagrepčanin.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Zašto novine pišu o luzerima kojih je sram pogledati cjenik te poslije krivicu za svoju glupost prebacuju na ugostitelja. To spada u životnu školu da se ne pravi baja na krivom mjestu. Ako nemaš love ne pij džin tonik

dragon2000, 16.08.2020. u 23:22

Ako jedan gin tonic prelazi 70 kn, iskusni konobar bi to trebao napomenuti gostu jer su mnogi neupućeni da neki gin tonici mogu biti jako skupi.

A vjerovali ili ne, ja sam prisustvovao situaciji gdje se gost naljutio, zato što ga je konobar upozorio na cijenu.  Ne branim ja tu nikoga, ali u Hrvatskoj cjenika ima posvuda, i nitko nema opravdanje kako je konzumirao  nešto što mu je preskupo.

Gdje je granica za kavu? Coca colu? Nekome je 30kn preskupo, nekome je 300kn jeftino..

Osim toga, ako je gost naručio jeftinije piće, a konobar mu je donio skuplje(i to se događa) gost to nije dužan platiti, jer nije ni naručio.

Nije problem što se gosti zbune (zeznu se ljudi i sve je to razumljivo). Problem je što novinari prenose te situacije kao da su maliciozne.

A na kraju, najveći je problem, što kupac pojedinac želi odrediti cijenu, jer je iz samo njemu znanih razloga to preskupo, iako nema uvida u troškove poslovanja a novinari će plasirati bilo šta samo kako bi dobili klik više(zato ovaj poslovni, nema veze sa poslovnim od prije 4 godine).

Cingra12, a tonik je namirnica potrebna za prezivljavanje? I ,ak moze, kakav su si to “luksuz” navedeni priustili?

Ako jedan gin tonic prelazi 70 kn, iskusni konobar bi to trebao napomenuti gostu jer su mnogi neupućeni da neki gin tonici mogu biti jako skupi.

New Report

Close