Na ovom otoku zatvorenici zarade i do 1.500 eura mjesečno

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2015. u 11:45
oto: Thinkstock

Na talijanskom otoku Gorgoni boravi 60-ak zatvorenika osuđenih zbog teških zločina poput ubojstava, krijumčarenja droge i pljački, no oni ovo mjesto ne bi mijenjali s nekim drugim na kontinentu.

Na talijanskom otoku Gorgoni boravi 60-ak zatvorenika osuđenih zbog teških zločina poput ubojstava, krijumčarenja droge i pljački, no oni ovo mjesto ne bi mijenjali s nekim drugim na kontinentu, piše Telegraph.

Zatvorenici su okruženi morem, ali i prekrasnim vinogradom u kojem provode dane. Umjesto da su u ćeliji zatvorenike se uči o berbi i proizvodnji vina kako bi im s tim znanjima bilo lakše jednom kada budu pušteni na slobodu.

Na ovom otoku zatvorenici sudjeluju u sociološkom eksperimentu kao dijelu specijalne rehabilitacije. Osim što provode vrijeme u prirodi, zatvorenici na ovom poslu zarađuju i do 1.500 eura mjesečno.

Vino koje zatvorenici proizvedu prodaje se za 80 eura po boci, a na godinu proizvedu manje od 3.000 boca koje se kasnije prodaju restoranima i barovima u zemlji ali i izvan nje. 'Vruće je, no uživam u ovom poslu', rekao je 54-godišnji Carmelo koji služi 16-godišnju kaznu zbog ubojstva. 'Nije lako doći na ovaj otok, mnogo je zatvorenika koji bi htjeli biti na mom mjestu. Ako se dobro ponašate i poštujete čuvare i ostale zatvorenike, ostajete', rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close