Montenegro Airlines – omiljeni vladin gubitaš

Autor: Saša Paparella , 22. srpanj 2019. u 21:59
Kompanija je samo lani izgubila dva milijuna eura/Montenegro Airlines

Kompanija već šest godina ne plaća doprinose.

Neznanje u kombinaciji s partijskim uhljebljivanjem doprinijeli su da Montenegro Airlines (MA) dobije poziciju omiljenog Vladinog gubitaša, ocijenio je poslanik Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović.

"Višegodišnjim dodjeljivanjem državne pomoći, na nezakonit način i u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, na što je Europska komisija više puta ukazivala, nisu uspjeli popraviti stanje u kompaniji", naveo je Šaranović u priopćenju. 

Stanje u kompaniji nije se popravilo bez obzira na nezakonitu državnu pomoć od oko 20 milijuna eura u posljednje tri godine i neplaćanje poreza i doprinosa u posljednjih šest.

Nastavlja se kontinuitet lošeg poslovanja, pa se resorni ministar Osman Nurković pohvalio najboljim financijskim izvještajem u zadnjih deset godina, prema kojem je lani kompanija poslovala s gubitkom od 1,97 milijuna eura.

"Nesumnjivo smo na tragu donošenja loših odluka, pa će najočigledniji scenarij biti preuzimanje duga MA i prodaja podobnom konzorciju koji će po povoljnoj cijeni preuzeti kompaniju. logičan slijed stvari je otpuštanje radnika i prodaja imovine kompanije.

Nacionalni avioprijevoznik najpoznatiji je gubitaš u državnom vlasništvu, a Aerodromi Crne Gore najatraktivniji državni poslodavac za partijske uhljebe", zaključio je Danilo Šaranović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close