Milovanović za 180 milijuna eura kupio Antennine medije

Autor: Poslovni dnevnik , 06. prosinac 2018. u 08:14
Brat Srđana Milovanovića dužnosnik je vladajuće stranke u Srbiji

Grčka medijska grupa Antenna prodala je tri televizije, radio, šest kabelskih programa i tri portala.

Kompanija Antenna Group, u čijem vlasništvu su Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play Radio, šest kabelskih kanala i portali prva.rs, o2tv.rs i b92.net, postigla je dogovor sa Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100% osnivačkih prava Antenna Groupa u Srbiji i Crnoj Gori.

Vrijednost akvizicije iznosi 180 milijuna eura. Srđan Milovanović donedavno je bio suvlasnik Kopernikus Technologyja, drugog najvećeg kabelskog operatera u Srbiji, kojeg je Telekom Srbija kupio za oko 190 milijuna eura.

Jačanje liderske pozicije 
"Sada to mora odobriti antimonopolska komisija, ali to je samo formalnost jer Antenna nema 40% udjela na tržištu", rekao je Milovanović za novinarsku mrežu BIRN. Prema pisanju BIRN-a, Milovanovićevu kompaniju povezuju s vladajućom Srpskom naprednom strankom jer je njegov brat Zvezdan Milovanović stranački dužnosnik. Krajem 2009. godine grčki Antenna Group preuzeo je Fox televiziju u Srbiji, a u rujnu 2010. promenijenio je naziv u Prva srpska televizija.

 

190 milijuna

eura platio je državni Telekom Srbija za Kopernikus

"Grupa je ovim poslovnim potezom ostvarila impresivan uspjeh. U vrijeme kupovine Fox televizije u Srbiji 2009. godine postaja je imala samo četiri posto udjela na tržištu, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja djelatnosti, medijska kuća ima čak 45 posto udjela i jedna je od najzdravijih medijskih kompanija u zemlji", piše u priopćenju Antenna Groupa. Dodaju da Srđan Milovanović ima bogato iskustvo u medijskom i telekomunikacijskom poslovanju, a da akvizicija predstavlja izazov koji će pozitivno utjecati na cjelokupan razvoj medijskog tržišta Srbije.

"S velikim zadovoljstvom najavljujem preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori, koju je punih osam godina kreirao i vodio sjajan domaći tim pod vodstvom Antenna Groupa. Ciljevi i planovi će se kretati u pravcu izgradnje i daljnjeg razvoja ove ugledne medijske kuće, povećanja produkcijskih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regiji provodit će isti tim ljudi", izjavio je novi vlasnik Srđan Milovanović. 

Polemika oko operatera
Njegova prodaja Kopernikusa državnom Telekomu Srbija izazvala je velike polemike u Srbiji. Iz Telekoma su za TV N1 rekli da je Kopernikus Technology kupljen po tržišnim uvjetima i cijenama, ali neki stručnjaci su ocijenili da je preskupo plaćen i da pokazuje kako država kupuje medije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close