Lidl pripremio novu zanimljivu akciju

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2022. u 14:40
Lidl uzima sve veći udjel/M. Š./PIXSELL

U vrećici će se nalaziti razne vrsta voća i povrća.

Lidl se već zalagao za veću održivost s posebnim kutijama za hranu u prošlosti. Sada bi vrećica za spašavanje trebala biti dodatak ovom konceptu. Prema Saveznom uredu za statistiku, oko jedanaest milijuna tona hrane svake godine završi u smeću u Njemačkoj, javlja Fenix magazine.

Kao što je navedeno u službenom priopćenju, Lidl sada predstavlja vrećicu za spašavanje diljem Njemačke kao dio holističkog koncepta “Rette mich”.

“Uz vrećicu, proizvodi od voća i povrća koji su izvana manje savršeni, ali su jestivi, dobivaju drugu priliku za kupovinu po sniženoj jediničnoj cijeni od tri eura po vrećici”.

Kako navode iz Lidla, vrećice za spašavanje trebale bi biti teške do pet kilograma. U vrećici će se nalaziti razne vrsta voća i povrća.

Što se tiče tvrtke, Christian Härtnagel, glavni izvršni direktor Lidla u Njemačkoj, kaže: “Posebno kod voća i povrća može brzo doći do gubitaka, koje mi smanjujemo nudeći manje savršene proizvode uz velike popuste. Hrana je na tanjuru, a ne u kanti za smeće.”

Nakon uspješne testne faze početkom godine, vrećica za spašavanje trebala bi zapravo biti dostupna kupcima u svih 3.200 Lidlovih poslovnica u Njemačkoj, prenosi echo24.de. No, diskont pritom ističe da će ova ponuda i dalje biti pouzdan partner Tafela. Suradnja koja traje već gotovo 15 godina će se nastaviti.

Kako navode iz Lidla, svi proizvodi iz koncepta “Rette mich” bit će jasno vidljivi i označeni natpisom “Rette mich”.

Komentirajte prvi

New Report

Close