Ove godine ulažu 40 milijuna kuna u razvoj: ‘Trudimo se stalno učiti i usavršavati procese’

Autor: Poslovni dnevnik , 12. ožujak 2019. u 14:42
Krajina Klas danas zapošljava 580 radnika

Peciva i kolači iz Banja Luke dostupni su i na tržištima Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Banjalučki tvrtka Krajina Klas planira ove godine uložiti oko 10 mil. KM (oko 40 mil. kuna) u daljnji razvoj.

Očekuje se gradnja novog proizvodnog pogona kao i otvaranje 10-ak novih prodajnih objekata, rekao je za portal Capital.ba Saša Trivić, vlasnik Krajina Klasa. Bivša mala obiteljska pekara Manja, kvalitetnim proizvodima razvila se u tvrtku Krajina Klas sa 570 radnika, koja je danas prepoznatljiva i na europskom tržištu.

"Trenutno, dio kolača i peciva može naći na tržištu Slovenije, Hrvatske i Austrije, a također pregovaramo i s nekim kompanijama da bi se proširili i dalje", kaže Trivić.

Posljednjih desetak godina Krajina Klas bilježi stalan rast poslovanja, samo u posljednje tri godine ostvarili su 15% rasta prometa. Dobit ostvarena prošle godine iznosi oko 2 mil. KM, dok je godinu ranije dobit iznosila oko 1,5 mil. KM. 

Glavni proizvodni pogon nalazi u se Debeljacima, u Banjoj Luci, dok u cijeloj BiH imaju oko 35 prodajnih objekata brenda Manja, a usto njihovi proizvodi dostupni su u svim vodećim trgovačkim centrima.

"Trudimo se stalno učiti i usavršavati tehnološke procese, uvodimo nove strojeve i tehnološke inovacije, pažljivo birane žitarice i sastojke koji nam osiguravaju bržu, precizniju i kvalitetniju proizvodnju", objasnio je Trivić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close