Jakovčić: IDS je svoj zadatak u vladi sjajno obavio

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. prosinac 2012. u 16:41
PXL

 Osvrnuvši se na prvu godinu koalicijske vlasti, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je novinarima kako je IDS svoj zadatak u vladi, a to je područje turizma, sjajno obavio.
Međutim, smatra on, neka očekivanja i neka obećanja vlada nije ispunila, a možda, kako je dodao, "nije trebala ni davati u tadašnjoj euforiji pobjede" jer ta obećanja nije bilo lako ostvariti.

"Mene prije svega zanima da naša vlada, koju podržavamo i iza koje stojimo, čim prije donese pravni okvir koji će omogućiti brza i velika ulaganja jer bez toga neće biti sreće", istaknuo je Jakovčić. Dodao je kako treba promijeniti propise te kako bi bilo najbolje kad bi se donio novi zakon koji će, kako je rekao, "omogućiti nova, brza i kvalitetna strateška ulaganja".

"Jedna je godina prošla, a velika ulaganja se nisu dogodila. Partneri s pravom čekaju naše odluke i zato ja zagovaram samo jedno, a to je strateški novi zakonski okvir za velika ulaganja", istaknuo je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić i dodao kako s tim u vezi treba pojednostavniti ulaganja u Hrvatskoj, pa i u turizmu.

Na pitanje koji su najbolji potezi vlade u prošlih godinu dana spomenuo je turizam i početak privatizacije brodogradnje koja, kako je rekao, ima "novu šansu da se dokaže na svjetskom tržištu".

"O lošim potezima i temama ne bih govorio, ionako ih je previše", ocijenio je Jakovčić. Govoreći o odnosima unutar koalicije, ponovio je nedostatak komunikacije koji je, po njegovoj ocjeni, došao na vidjelo i u predlaganju zakona poreza na nekretnine koji, smatra, treba mijenjati jer ima dva velika nedostatka.

"Ne dolazi u obzir da dodatno penaliziramo građane, a drugi nedostatak je to što trebamo isključiti mogućnost da jedinice lokalne samouprave plaćaju porez u državni proračun. To bi bila nova centralizacija", istaknuo je Jakovčić.

"IDS je mala stranka u koaliciji u kojoj želimo ostati i uvijek dajemo najbolje što možemo", zaključio je čelnik IDS-a.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close