Američki RedBird za 1,3 milijarde eura postao većinski vlasnik AC Milana

Autor: Mladen Miletić , 31. svibanj 2022. u 15:46
Foto: Pixabay

Dvije kupovine nogometnih klubova u tako kratkom roku potvrda su velike zainteresiranosti američkih investitora za tržište na kojem su dugo dominirali ruski oligarsi i fondovi s Bliskog istoka. 

Nakon što je u ponedjeljak dovršena prodaja engleskog nogometnog kluba Chelsea, dvostrukog prvaka Europe, grupi američkog biznismena Todda Boehlyja za čak 4,25 milijardi funta, čime je i više nego dvostruko nadmašen dotad rekordni iznos kupnje Manchester Uniteda (790 milijuna funta 2005., u protuvrijednosti današnjih 1,15 milijardi), još je jedan nogometni velikan ostvario također pozamašan ishod prodaje.

Talijanski AC Milan, drugi najtrofejniji europski klub nakon Reala, sklopio je posao s američkim investicijskim fondom RedBird Capital Partners koji je za 1,3 milijarde eura otkupio većinski paket dionica kluba od također američkog Elliotta koji je zadržao 30 posto dionica. Ugovor je u ime RedBirda potpisao prvi čovjek kompanije Gerry Cardinale, 53-godišnji biznismen iz Philadelphije. Dvije kupovine nogometnih klubova u tako kratkom roku potvrda su velike zainteresiranosti američkih investitora za tržište na kojem su dugo dominirali ruski oligarsi i fondovi s Bliskog istoka.

Komentirajte prvi

New Report

Close