Ako padne ovaj grad, Putin će možda iskoristiti nuklearno ili kemijsko oružje

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2022. u 10:45
Foto: Reuters

Što se tiče kemijskog oružja, umirovljeni general navodi da nervne otrove isporučuju prvenstveno topništvo i zračne snage.

Barry Richard McCaffrey, umirovljeni američki general i poslovni savjetnik koji je služio u kabinetu predsjednika Billa Clintona, komentirao je trenutno stanje na bojištu u Ukrajini.

On navodi da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao iskoristiti nuklearno ili kemijsko oružje ako padne jedan grad koji su njegove snage ranije zauzele.

“Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizirati državu. Ne može pronaći izlaz. Jedini eskalacijski alati bit će ili taktičko nuklearno oružje ili kemijsko oružje. Katastrofa”, naveo je McCaffrey.

Što se tiče kemijskog oružja, umirovljeni general navodi da nervne otrove isporučuju prvenstveno topništvo i zračne snage.

“To je loše oružje protiv dobro opremljenih i obučenih vojnika. U pitanju je strašno oružje terora nad civilima. SAD i NATO bi poduzeli veliku akciju konvencionalnim oružjem protiv Rusije”, tvrdi McCaffrey.

Komentirajte prvi

New Report

Close