Societe Generale gotovo utrostručila neto dobit u 2013.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. veljača 2014. u 13:21
Reuters

Neto bankovni prihodi u navedenom su razdoblju smanjeni za 1,2 posto, na 22,8 milijardi eura, objavljeno je u poslovnim rezultatima poslovanja za 2013.

Societe Generale u prošloj je godini ostvarila neto dobit od 2,18 milijardi eura, što je gotovo trostruko više u usporedbi s godinom ranije, pokazalo je danas objavljeno poslovno izvješće francuskog bankovnog diva.

Neto bankovni prihodi u navedenom su razdoblju smanjeni za 1,2 posto, na 22,8 milijardi eura, objavljeno je u poslovnim rezultatima poslovanja za 2013.

Među povoljnim čimbenicima u SocGenu izdvajaju pozitivno poslovanje u zaključnom tromjesečju lani, kada je ostvarena dobit od 322 milijuna eura.

U banci ujedno napominju da su prije roka poboljšali omjer osnovnog kapitala (Tier 1) iznad standarda propisanih Baselom III, na 10 posto. Ciljana je razina bila dosegnuta u trećom tromjesečju 2013., napominju.

Predsjednik i izvršni direktor Societe Generalea Frederic Oudea u priopćenju je izjavio da je banka pokazala robusnost i uspjela povećati razinu rezervacija za rizike u 2013. godini unatoč i dalje izazovnom okruženju.

"Zbog toga je grupa u poziciji da u 2014. godini i nadalje iskoristi prilike za rast", kazao je Oudea.

Najavili su predstavljanje novog strateškog plana za sredinu svibnja, a među glavnim bančinim ciljevima je postići do kraja godine stopu povrata na kapital (ROE) od 10 posto.

U svibnju će predložiti isplatu dividende od jednog eura po dionici, što je više nego dvostruko više u usporedbi od 45 eurocenti u prošloj godini, najavili su iz Societe Generalea.

Komentirajte prvi

New Report

Close