NIS ulaže milijardu eura

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2017. u 21:59
NIS i 2016. ostvario dobit

U sljedeće tri godine.

Direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko najavio je da će ta kompanija investirati milijardu eura u sljedeće tri godine.  

Kravčenko je s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarao o budućim poslovnim projektima NIS-a i rekao je da očekuje i nove investicije partnera s kojima NIS posluje. On je obavijestio Nikolića o poslovanju NIS-a prošle godine, navodeći da je unatoč niskim cijenama nafte na svjetskim tržištima ta kompanija ostvarila neto dobit na istoj razini kao 2015. godine.

NIS redovno plaća porezne obveze, što je Nikolić ocijenio izuzetno važnim. Suvlasnici NIS-a su ruska kompanija Gazprom Neft, koja ima 56,15 posto dionica i srpska država s udjelom od 29,87 posto, dok 13,98 posto dionica drže mali dioničari. Iako NIS posluje pozitivno i ima dobre rezultate, ta kompanija na burzi vrijedi daleko manje nego npr. hrvatska naftna kompanija Ina. Kako navodi novosadski list Dnevnik, vrijednost NIS-a na burzi je oko milijardu eura, dok INA na burzi vrijedi čak četiri puta više.

Komentirajte prvi

New Report

Close