Neočekivani udarac: Lufthansa privremeno napušta Zračnu luku Zagreb, ukida se linija prema Münchenu

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2020. u 09:45
Foto: Andreas Arnold/dpa /DPA/PIXSELL

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji München – Zagreb (jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj) prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 01. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji.

Njemačka Lufthansa od 01. prosinca ukida liniju München – Zagreb. Kompanija će s ukidanjem ove linije privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb, podsjećamo, linija Frankfurt – Zagreb ranije je ukinuta do proljeća 2021. godine, piše portal Croatian Aviation.

Lufthansa je liniju München- Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada. Podsjećamo, u vrijeme lockdowna kompanija je prekinula promet na liniji Frankfurt – Zagreb te je njeno ponovno prometovanje najavljeno za ožujak 2021. godine, napominje Croatian Aviation.

Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke – u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25% prometa putnika, u 2017. čak 17,45%.

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji München – Zagreb (jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj!) prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 01. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta.

Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

Od srijede, 16. prosinca, Croatia Airlines u prodaji nudi svakodnevne letove na liniji Zagreb – Munchen, isti će prije svega ovisiti o bookingu koji bi, nakon povlačenja Lufthanse, mogao biti zadovoljavajući, osobito u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Komentirajte prvi

New Report

Close