Dolazi potpuno drugačije cjepivo: U obliku je spreja za nos

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. rujan 2021. u 12:40
Ilustracija: Pixabay

Predstavnik je rekao da tvrtka čeka daljnje dokumente od vlasti, ali nije naveo iz kojih zemalja.

Kineski proizvođač cjepiva Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise planira sljedećeg mjeseca započeti veliko ispitivanje kandidata za cjepivo protiv covida-19 u obliku spreja za nos, prema zapisniku o registraciji kliničkog ispitivanja.

Tvrtka namjerava angažirati 40 000 odraslih ispitanika za treću fazu kliničkog ispitivanja, prema podacima objavljenima u kineskom registru kliničkih ispitivanja u srijedu.

Odraslim osobama bi se u razmaku od dva tjedna dale dvije doze potencijalnog cjepiva Beijing Wantai ili placebo cjepivo.

U registru nije objavljeno u koliko će zemalja  tvrtka voditi ispitivanje, no piše da je etičko povjerenstvo na Filipinima odobrilo studiju, otklanjajući prepreke za potencijalno provođenje ispitivanja u toj zemlji.

Predstavnik Beijing Wantaija rekao je da evidencija o registraciji ne znači da je tvrtka formalno započela treću fazu kliničkog ispitivanja.

Predstavnik je rekao da tvrtka čeka daljnje dokumente od vlasti, ali nije naveo iz kojih zemalja.

Cjepivo u spreju, kao alternativa uobičajenoj injekciji u ruku, može izazvati specifične imune reakcije u dišnim putovima oponašajući prirodnu infekciju respiratornim virusom.

Potencijalno cjepivo koristi oslabljeni virus gripe za prijenos genetskih informacija o dijelu koronavirusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close