Zlato za četiri hrvatske inovacije

Autor: Poslovni dnevnik , 05. studeni 2017. u 21:59
Inovator Ivan Golubić/Goran Jakuš/PIXSELL

IENA 2017. Nürnberg.

Na međunarodnih izložbi inovacija IENA 2017. u Nürnbergu predstavljeno je 14 hrvatskih inovacija od kojih su četiri  nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i tri brončanom medaljom, izvijestili su iz Udruge inovatora Hrvatske.

Zlatne medalje osvojili su GRUNNER pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine, SELF PROP RAIL Dražena Vidovića i tvrtke RŽV Čakovec, aPAD Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor, koja je uz zlatnu medalju osvojila i posebno priznanje Korejske agencije za promociju inovacija.

Srebrnu medalju dobio je Medicinski multifunkcionalni vertikalizacijski krevet Borisa Perovskog i tvrtke Bernarda iz Pušćina i Uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača inovatora Siniše Brođanca. Brončana medalja pripala je Hidrauličkom servomotoru za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte u ex zoni, inovatora Damira Rogoza, Antuna Miholovića i Tvornice turbina Karlovac, MIKRO ARM-u Tehničke škole Karlovac i Višenamjenskim dvorišnim vratima u sklopu pametne kuće, inovatora Srednje tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba.

Inovacija Nevidljivo označavanje u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s ink jet tehnologijom, grupe autora s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nagrađena je posebnom nagradom Kineske asocijacije inovatora. Na izložbi u Nürnbergu predstavljeno je više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta, a izvanredan inovativni potencijal zainteresirao je brojne predstavnike gospodarskog sektora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close