WhatsApp uvodi novu značajku kako bi vratio povjerenje korisnika, pogledajte što planiraju

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2021. u 10:18
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL

Unošenje lozinke, barem sudeći prema WhatsAppu, pomaže u spašavanju sigurnosne kopije od lopova.

Kako bi vratio povjerenje korisnika, WhatsApp navodno radi na dodatnoj mjeri zaštite sigurnosnih kopija korisničkih računa koja uključuje – lozinku od osam ili više znakova.

WhatsApp navodno radi na poboljšavanju sigurnosti sigurnosnih kopija na oblaku uvođenjem lozinke koja će enktiptirati sigurnosnu kopiju i učiniti je dostupnom samo vlasniku računa. WABetaInfo je prva objavila vijest o navodnom razvoju ove značajke, a u najnovijem izvješću prikazala je navodne slike zaslona na kojima se usluga enkripcije vidi u iOS i Android verzijama aplikacije.

Na slikama piše: ‘Kako bi zaustavili neautorizirani pristup vašoj iCloud Drive sigurnosnoj kopiji, možete aktivirati lozinku koja će osigurati buduće sigurnosne kopije’ i ‘Ova lozinka će vam trebati kad odlučite vratiti poruke iz oblaka’. Aplikacija nakon toga traži koristnika da protvrdi broj telefona i napiše lozinku od minimalno osam znakova.

Te lozinke ćemo, čini se, morati jako dobro čuvati, s obzirom da Facebook tvrdi da ‘WhatsApp neće moći pomoći oko vraćanja zaboravljenih lozinki’.

Premda su razgovori u WhatsAppu enkriptirani, što znači da ih mogu čitati samo primatelj i pošiljatelj, usluga upozorava da ovakva vrsta zaštite ne vrijedi za sigurnosne kopije pohranjene na Google Drive i iCloud. U trenu kad završi na tim serverima, sigurnosna kopija je odgovornost pružatelja tih usluga koji su se tijekom prošlih par desetaka godina otvorili prema zakonodavcima s ispravnim nalozima za pretragu.

Unošenje lozinke, barem sudeći prema WhatsAppu, pomaže u spašavanju sigurnosne kopije od lopova.

Komentirajte prvi

New Report

Close