Whatsapp dobio ozbiljnog konkurenta, broj novih korisnika im je eksplodirao

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. siječanj 2021. u 15:40
Foto: Pixabay

Donedavno su tu besplatnu aplikaciju uglavnom koristili novinari i aktivisti za ljudska prava u potrazi za sigurnijim i bolje šifriranim komunikacijskim kanalom.

Broj novih korisnika aplikacije za razmjenu poruka Signal naglo je porastao proteklih dana, približavajući se onome većeg konkurenta WhatsAppa, nakon što je aplikacija u vlasništvu Facebooka ažurirala uvjete o zaštiti privatnosti.

U nedjelju je aplikaciju Signal instaliralo oko 810 tisuća ljudi širom svijeta, gotovo 18 puta više nego 6. siječnja, kada je WhatsApp ažurirao svoje uvjete zaštite privatnosti, pokazuju podaci istraživanja kompanije Apptopia.

WhatsApp je pak u nedjelju instaliralo gotovo 1,2 milijuna ljudi, sedam posto manje nego u srijedu, objavila je Apptopia.

Prema novim uvjetima o zaštiti privatnosti, WhatsApp ima pravo dijeliti korisničke podatke, uključujući lokaciju i telefonski broj, s matičnom kompanijom Facebook i tvrtkama poput Instagrama i Messengera.

Zagovornici prava na privatnost kritiziraju taj potez, ukazujući na povremene skandalozne propuste Facebooka u zaštiti korisničkih podataka. Mnogi su aktivisti korisnicima sugerirali da prijeđu na druge platforme.

Kako bi izašao na kraj s velikim brojem novih korisnika, Signal je u nedjelju priopćio da je povećao broj servera. Donedavno su tu besplatnu aplikaciju uglavnom koristili novinari i aktivisti za ljudska prava u potrazi za sigurnijim i bolje šifriranim komunikacijskim kanalom.

Komentirajte prvi

New Report

Close