VIDEO: Nova Nevera jurila je više od 200 km/h blizu Dubrovnika, Rimac se ispričao

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2021. u 10:34
Foto: Reddit

Nosi ponosno hrvatsko ime koje istinski odražava nevjerojatne performanse

Na internetu, točnije na Redditu, pojavila se snimka koja prikazuje Rimčevu Neveru kako juri 230 km/h na magistrali kod Dubrovnika.

Dubrovački dnevnik objavio je da je Rimčeva Nevera jučer bila izložena u Vrtovima sunca u Dubrovniku, dodajući da danas kreće prezentacija automobila za potencijalne kupce.

Na Facebooku se o svemu oglasio i sam Mate Rimac:

– Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst.

Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan.

Za druge vožnje ćemo bolje paziti, ispričavam se, naglasio je Rimac.

Da podsjetimo, tri godine nakon premijere prototipa C_Two s kojim je hrvatska tehnološka tvrtka impresionirala svijet, Rimac Automobili su predstavili serijsku izvedbu najsnažnijeg i najbržeg električnog automobila na svijetu, koji je dobio i vrlo zvučno ime – Nevera.

Nosi ponosno hrvatsko ime koje istinski odražava nevjerojatne performanse – 1914 konjskih snaga i 2360 Nm okretnog momenta, ubrzanje od 0-60 mph za 1,85 s i do 300 km/h za samo 9,3 sekunde te maksimalna brzina od 412 km/h. Munjevito! A upravo zbog toga je hrvatski hiperautomobil nazvan prema brzoj, neočekivanoj i moćnoj mediteranskoj oluji.

Komentirajte prvi

New Report

Close