VIDEO: 5 ‘flagship’ pametnih telefona koje ćete moći kupiti ove godine

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2017. u 09:54
Huawei može proizvoditi do kraja godine/REUTERS

Ako uskoro namjeravate kupiti novi pametni telefon, možda će vas neki od novih uređaja koji su predstavljeni u Barceloni zainteresirati.

Trenutno se u Barceloni odvija najveći mobilni sajam na svijetu na kojem je dio tehnoloških kompanija predstavio najjače modele. Iako je Nokia ‘uzela’ veliki dio medijske pozornosti s novom generacijom legendarnog modela 3310, najatraktivnije modele predstavili su LG, Huawei, Sony i druge kompanije, čije pametne telefone na tržištu možemo očekivati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Ako uskoro namjeravate kupiti novi pametni telefon, razmislite o nekom od novih modela koji su predstavljeni u Barceloni.

Sony Xperia XZ Premium i Xperia XZs

Sonyjev Premium model prvi je pametni telefon koji dolazi s najnovijom verzijom Snapdragon 835 mobilnog procesora koji ima 5,5 inčni 4K HDR ekran, 4GB RAM-a, 64GB memorije proširive microSD memorijskim karticama, otporan je na vodu i prašinu te radi na Androidu 7.1 Nougat. Po specifikacijama ovo je jedan od najjačih modela na tržištu, no iz ove kompanije nisu objavili podatke koji će zanimati sve potencijalne kupce – početak prodaje i cijenu ovog uređaja, piše Zimo.hr

Huawei P10 i P10 Plus

Huawei je s prošlogodišnjim modelima visoko podigao ljestvicu za svoje buduće uređaje, a iako njegov nasljednik, odnosno nasljednici ne donose neku mobilnu revoluciju, mogu se pohvalitii s boljim hardverom, snažnijim baterijama te, poput modela P9/P9 Plus, dvije kamere razvijene u suradnji s Leicom koje garantiraju vrhunsku kvalitetu snimljenih fotografija.

Moto G5 i G5 Plus

Poput Sonyja i Huaweija, i Lenovo je predstavio dva nova pametna telefona iz Moto G serije – jedan klasični s dijagonalom ekrana od pet inča te model s 5,2 inčnim ekranom, a iako hardverski ovi uređaji ne mogu konkurirati najjačim modelima, korisnicima su iznimno zanimljivi zbog odličnog omjera cijene i kvalitete.

LG G6

Ova jtelefon karakterizira veliki ekran dijagonale 5,7 inča omjera stranica 18:9 i mali okvir oko ekrana tako da ovaj uređaj ne djeluje (pre)veliko i može ga se koristiti s jednom rukom. Dolazi s prošlogodišnjim Qualcommovim procesorom (Snapdragon 821), vodootporan je, ima dvije kamere (jedna sa širokim, jedna s uskim kutom), 4GB RAM-a i do 64GB memorije za pohranu podataka.

Nokia 3 i Nokia 5

Osim nove verzije modela 3310, HMD Global predstavio je i dva nova pametna telefona koje pokreće Android i koji bi korisnicima mogli biti zanimljivi zbog pristupačne cijene.

Komentirajte prvi

New Report

Close