U okrilju njemačke grupe šire portfelj za industriju 4.0

Autor: Lucija Špiljak , 22. prosinac 2021. u 22:00
Proteklih je godina Mobilisis imao investicijski ciklus veći od 38 milijuna kuna/PD

Varaždinska IT tvrtka Mobilisis postaje puno vlasništvo Sick AG-a.

S 1. siječnjem sljedeće godine Sick AG, proizvođač senzora i senzorskih rješenja za industrijsku primjenu, u potpunosti će preuzeti varaždinsku IT Mobilisis.

Manjinski udio već su stekli 2017. godine, a kažu da će sada nakon akvizicije zajedno moći brže ponuditi rješenja i usluge digitalnih senzorskih sustava za specifične korisničke aplikacije.

Akvizicijom hrvatske tvrtke njemački Sick AG želi ojačati stručnost u području bežičnog umrežavanja industrijskih IoT uređaja i proširiti ponudu koja se temelji na senzorima s cloud i edge rješenjima.

“Od osnutka svoje inovacije smo razvijali oko industrije 4.0, Interneta stvari (IoT) i mobilnosti. Naši zaposlenici oduvijek igraju značajnu ulogu u tome. Zapošljavamo uspješne stručnjake čije individualne razlike jačaju naše timove.

Strateško partnerstvo s tvrtkom Sick AG od 2017. dodatno je ubrzalo naš rast i tržišnu reputaciju. Vrlo smo ponosni na integraciju i što smo postali član Sick grupe. Sigurni smo da zajedno možemo postići još veći uspjeh”, smatra Goran Kanižaj, direktor Mobilisisa.

Prva prekretnica bit će, ističe, proširenje portfelja oko rješenja za digitalnu lokalizaciju u kontekstu industrije 4.0.

“Dosad smo zajedno razvili prva senzorska rješenja koja zatvaraju jaz između senzora i IT-ja”, rekao je Niels Syassen, član izvršnog odbora SICK AG, koji je govorio o zajedničkim razvojnim projektima, uključujući seriju proizvoda TDC edge gateways, SIM2000ST-E pametnih kontrolera i niza senzora i programskih rješenja za indoor lokalizaciju.

Mobilisis je posljednjih godina uspješno proširio svoje poslovanje u području inteligentnih prometnih rješenja, upravljanja voznim parkom i povezanih cloud aplikacija.

Također je ojačana uloga distributera i integratora SICK proizvoda i sustava u Hrvatskoj, te je planiran značajan rast i razvoj poslovanja u Hrvatskoj i regiji.

Mobilisis je osnovan 2005. godine. Proteklih je godina tvrtka imala značajni investicijski ciklus vrijedan više od 38 milijuna kuna, povećali su poslovanje, zaposlili još ljudi, više uprihodili, a izvoz je rastao za 300 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close