Stiže nam veliki hit: Tvorac hrvatske videoigre u projekt uložio cijelu ušteđevinu

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2023. u 07:00

Pismo Litvanski Nordcurrent Labs prepoznao potencijal domaće videoigre Go Home Annie te će investirati u njen razvoj i plasman na tržište u 2024.

Razvoj videoigre Go Home Annie polako se bliži kraju. Startup Misfit Village koji posluje unutar Poduzetničkog inkubatora Pismo u Novskoj, a kojeg je 2021. osnovao Mladen Bošnjak, užurbano radi na njezinom lansiranju na tržište koje je planirano u 2024. godini.

Da bi igra mogla biti hit potvrđuju reakcije tržišta, ali i činjenica da je njezin potencijal prepoznao litvanski izdavatelj Nordcurrent Labs.

Suradnjom do više razine

Prvi trailer videoigre, naime, izašao je krajem prošle godine, i tada je, s malim marketinškim budžetom, imao između pet i šest milijuna pregleda. Vrlo pozitivne reakcije bilježi i njihov novi trailer koji je izašao prije nekoliko dana. Za oko su tako zapeli i litvanskom izdavatelju s kojim je Misfit Village ove godine potpisao ugovor o suradnji. Mladen Bošnjak, osnivač i direktor Misfit Village, koji je na razvoju Go Home Annie počeo raditi iz hobija nakon radnog vremena još 2020., kaže da je prvotni plan bio da igru izdaju sami. No nakon izdavanja prvog dema videoigre počeli su im se javljati razni izdavači. “Tada su nam stručnjaci iz industrije predložili da bi bilo dobro da uđemo u suradnju s nekim od izdavača kako bi igru mogli dići na višu razinu. Nakon nekoliko mjeseci pregovora odlučili smo se za Nordcurrent Labs jer su oni najbolje razumijeli što pokušavamo te smo dijelili istu viziju”, ističe Bošnjak.

Riječ je, inače, o podružnici grupacije Nordcurrent, studija za razvoj videoigara iz Vilniusa s 21 godinom iskustva, a koja je do sada izdala pet popularnih videoigara.

Suradnja Misfit Villagea i Nordcurrent Labsa, pak, podrazumijeva ulaganje u razvoj videoigre i plasiranja na tržište, no o kolikoj se investiciji radi Bošnjak kaže da ne može otkriti. Otkriti ne može niti točan datum kada će igra biti dostupna na PC-u i konzoli. Kaže samo da je očekivati možemo sljedeće godine.

A trenutačno su, ističe direktor startupa Misfit Village koji zapošljava šestero ljudi, u beta fazi razvoja videoigre. Inače, radnja ove horor igre odvija se u jednoj kući na području Žumberačkog gorja smještenoj u svijetu SCP Foundationa. Glavni lik je Annie čiju ulogu igrač preuzima testirajući paranormalne entitete, rješavajući zagonetke i istražujući razne puteve ka svom cilju.

“Mi smo veliki obožavatelji fikcije koja je tijekom godina nastala u SCP univerzumu i htjeli smo ponuditi vlastiti doprinos kroz ovu igru,” kaže Bošnjak. Inovativnost i zanimljiv pristup hororu prepoznali su i u Nordcurrent Labsu. “Odmah smo bili oduševljeni maštom i izvedbom Go Home Annie”, rekao je Andrius Mackevičius, voditelj izdavaštva u Nordcurrent Labs, dodajući da su brzo shvatili da su Misfit Village ludi genijalci koji dobro razumiju horor i na originalan način gledaju na žanr koji je inače pun iznenađenja, žara i kreativne energije.

Od HAVC-a 10 tisuća

Što se publike tiče, Bošnjak ističe da primarno ciljaju na igrače horor igara, no napominje da Go Home Annie nije toliko strašna da je ne bi mogao igrati i prosječan gamer. Potencijalni igrači su, dakle, svi ljubitelji videoigara, a direktor Misfit Village ističe da se nada da će se reakcije publike i milijunski pregledi trailera odraziti i na prodajne brojke.

6 milijuna

pregleda ima horor igra Go Home Annie

Osim ulaganja Nordcurrent Labsa Bošnjak ističe da je u razvoj ove horor videoigre uloženo oko 10 tisuća eura (75 tisuća kuna) koliko je tvrtka 2021. dobila na natječaju HAVC-a, ali i cijela njegova ušteđevina.

Go Home Annie najveći je projekt inkubatora Pismo u kojem oko 50-ak startupova radi na razvoju videoigara, a koji su prošle godine ostvarili 821 tisuću eura prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close