Samsung izdao upozorenje svojim korisnicima, pažnju bi trebali obratiti i drugi

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2019. u 09:07
Foto: Getty Images

Korejski gigant Samsung tweetnuo je upozorenje podsjećajući vlasnike njegovih pametnih televizora da sprečavaju napade zlonamjernog softvera skeniranjem i traženjem virusa svakih nekoliko tjedana.

Samsungov račun za podršku korisnika u SAD-u je od tada izbrisao tweet, ali pitanje je ostalo – ‘trebamo li skenirati naše TV-eve protiv zlonamjernog softvera cijelo vrijeme i zašto?’, piše The Verge.

Mnogi pametni televizori tvrtke Samsung imaju ugrađene mikrofone za omogućavanje glasovnih naredbi. Modeli koje korisnici mogu kontrolirati izgovarajući "Hi TV" imaju upaljen mikrofon u svakom trenutku. Ako hakeri mogu preuzeti te funkcije, pametni televizori mogu predstavljati stvarnu prijetnju privatnosti.

Samsungov softver za televizor nema također ima daleko od savršenog sigurnosnog zapisa.

Prema dokumentima WikiLeaksa, istraživači sigurnosti iz CIA-e pronašli su neke ozbiljne ranjivosti u vezi Samsungovog softvera za televizor tijekom 2017. godine, dok su testirali program koji može preuzeti mikrofone u pametnim televizorima.

Tweet također upozorava korisnike da se bolje upoznaju s postavkama kojima njihovi pametni televizori mogu pristupiti, kako bi poboljšali prakticiranje sigurnosti.

Verge piše i da neki mikrofoni mogu predstavljati rizik jer su im povjerene informacije o kreditnim karticama prilikom kupnje video sadržaja (on-demand)

Komentari (1)
Pogledajte sve

“” Samsungov softver za televizor nema također ima daleko od savršenog sigurnosnog zapisa””

Ili je novinar pisao na šanku u kasne sate ili je jednostavno dao da mu google prevede tekst a da i ne pročita rezultat. Nekad su novinari morali završiti određene škole..

New Report

Close