Razvijanje poslovanja uz pomoć SAP sustava

Autor: Promo , 04. travanj 2024. u 10:41
Foto: Press

Neupitno je da će SAP rješenja nastaviti transformaciju poslovanja u širokom spektru industrija.

SAP je vodeći softver za planiranje resursa poduzeća (ERP) koji pomaže tvrtkama da učinkovito upravljaju svojim operacijama i resursima. Od financija i računovodstva do ljudskih resursa i upravljanja lancem opskrbe, SAP nudi širok raspon modula i značajki koje omogućuju organizacijama da optimiziraju svoje procese i donose odluke temeljene na podacima. Svojom sposobnošću pružanja stvarnog vremenskog pregleda, automatizacije procesa i podrške analitici podataka, SAP može pomoći tvrtkama poboljšati učinkovitost, smanjiti troškove i donositi bolje odluke.

Tvrtka SAP dobila je status Lidera u posljednjem Gartner Magic Quadrant for Integration Platform as a Service (iPaaS) sa svojim SAP Integration Suite rješenjem. SAP-ovi korisnici traže pouzdana rješenja za integraciju kako bi podržali svoje inovacijske i modernizacijske inicijative. Navedeno priznanje potvrđuje najvišu kvalitetu rješenja koja osnažuju tvrtke da bez poteškoća povežu i automatiziraju svoje aplikacije, podatke i procese.

Transformacija poslovanja uz SAP S/4HANA

Od predstavljanja u 2015. godini, SAP-ov program SAP S/4HANA mijenja kako tvrtke pristupaju digitalnoj transformaciji svojeg poslovanja. Ovaj program dolazi u cloud i on premise verziji, donoseći veliku fleksibilnost u odabiru savršenog ERP rješenja za potrebe bilo koje organizacije, neovisno o njenom sektoru djelovanja i poslovnim potrebama.

SAP S/4HANA je učinkovitiji sustav koji omogućuje donošenje odluka u stvarnom vremenu bez ikakvih kašnjenja. Uz to, on pomaže smanjiti ukupne troškove posjedovanja i rada sustava. Važno je napomenuti da klijenti koji su kupili pretplatu na SAP S/4HANA Cloud koju SAP pruža kao uslugu mogu pretvoriti IT operacije u operativni trošak (OpEx), za razliku od kapitalnog troška (CapEx), izbjegavajući potrebu za velikim početnim ulaganjem u održavanje hardvera i softvera, te zamjenjujući ga predvidljivim mjesečnim naknadama.

IBA Group među prvim je tvrtkama u Europi koje su započele s implementacijom SAP S/4HANA rješenja za raznolik spektar industrija i klijenata. Primjeri uspješnih implementacija su mnogobrojni, a tvrtkama donose smanjenja količine papirologije i vremena potrebnog za pripremu izvještaja te ubrzanje poslovnih procesa u tvrtki.

Važnost pouzdanog partnera

S prisutnošću u 15 država diljem Europe i s više od 2.000 stručnih zaposlenika, IBA Group je među najvećim pružateljima IT usluga u CEE regiji. Ova tvrtka posluje od 1993. godine i tijekom svoje duge prisutnosti na tržištu stekla je raznolike kompetencije u razvoju poslovnih informatičkih rješenja za svoje klijente. Čak 18 posto poslovanja IBA Group fokusirano je upravo na izradu i implementaciju SAP rješenja, zbog čega redovito surađuju s najvećim europskim kompanijama iz različitih sektora.

Jedinstvena područja kompetencija IBA Group za Hrvatsku i regiju uključuju upravljanje okolišem, zdravljem i sigurnošću u SAP-u (SAP EHSM), orkestraciju i integraciju proslovnih procesa (SAP PO/PI) , kao i migraciju na novu SAP Cloud platformu (SAP CPI), upravljanje profitabilnošću i perfomansama u SAP-u (SAP PaPM) te upravljanje ESG ciljevima uz pomoć SAP-a. Digitalna transformacija u navedenim područjima donosi povećanje performansi, transparentnost poslovnih procesa i jača kontrolu nad aktivnostima.

SAP u Hrvatskoj i regiji

Od 8. do 10. travnja u Zagrebu će se održati bitan event za sve SAP suradnike i korisnike u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o SAP Partner Kick-offu za centralnu i istočnu Europu, na kojoj će se okupiti ključni domaći SAP partneri i međusobno podijeliti znanja i iskustva o upravljanju brojnim SAP rješenjima te otkriti ključne novosti iz SAP svijeta.

Dijeljenje znanja sa stručnjacima iz cijele regije jako je bitna prilika za učenje i unaprjeđenje našeg poslovanja. Ovakvi skupovi su ključna karika u razvoju kompetencija SAP partnera i pozdravljam njihovo provođenje. IBA Group jedan je od najdugovječnijih SAP partnera u cijeloj regiji središnje i istočne Europe, s mnogobrojnim klijentima iz raznih industrija. Njima nudimo integraciju raznih SAP rješenja, poput onih za upravljanje skladišnim sustavima, održavanje postrojenja i nezaobilaznu SAP S/4HANA migraciju“ – zaključio je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatska.

Miloš Surla

Neupitno je da će SAP rješenja nastaviti transformaciju poslovanja u širokom spektru industrija, a na tvrtkama je pronaći pouzdanog partnera u njihovoj implementaciji i razvoju, kako bi spremni ušli u novu eru svojeg poslovanja, obilježenu automatizacijom i ubrzanjem svih bitnih poslovnih procesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close