Zagreb bi među prvima na svijetu mogao dobiti robotizirane taksije

Autor: Josipa Ban , 09. listopad 2022. u 09:12
Alexander Graf von Pfeil dolazi na poziciju direktora za razvoj poslovanja iz Limea/# Mobility

U Project 3 Mobility Graf von Pfeil dolazi s pozicije generalnog menadžera Limea, najveće svjetske micromobility kompanije za dijeljenje električnih vozila.

Project 3 Mobility, startup koji razvija novi sustav mobilnosti, nastavlja jačati upravljački kadar. Tako im je na poziciju direktora za razvoj poslovanja stigao Alexander Graf von Pfeil, Nijemac s iskustvom pozicioniranja kompanija na svjetskom tržištu.

U Project 3 Mobility Graf von Pfeil dolazi s pozicije generalnog menadžera Limea, najveće svjetske micromobility kompanije za dijeljenje električnih vozila, prvenstveno električnih romobila i bicikala, a na kojoj je proveo nekoliko godina.

Također, radio je i na razvoju Ubera u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj te Uber Eatsa, platforme za dostavu hrane, u Austriji.

“Budući da se industrija mobilnosti okreće prema autonomnoj vožnji, siguran sam da će Project 3 Mobility svojim inovativnim pristupom promijeniti način korištenja prijevoza kakav sada znamo. Sretan sam što ću biti dio te priče”, ističe Graf von Pfeil.

Marko Pejković, glavni izvršni direktor Project 3 Mobilityja, ističe da će se Alexander baviti razvojem i pozicioniranjem usluge, kao i koordinacijom uspostavljanja infrastrukture u Hrvatskoj i svijetu.

Project 3 Mobility je startup iza kojega stoje Mate Rimac i Rimac Automobili, Infinum te Kia. Njihov projekt robotiziranih taksija trebao bi u potpunosti promijeniti način funkcioniranja i korištenja prijevoza u urbanim područjima, a najavili su da će Zagreb među prvima na svijetu, do kraja 2024., dobiti robotizirane taksije.

Trenutno su u fazi zapošljavanja i okupljanja stručnjaka te najavljuju da će do kraja godine, s trenutnih nešto više od 200, broj zaposlenih povećati na 300 ljudi. Paralelno rade na razvoju autonomnog električnog vozila, specijalizirane infrastrukture te platforme za upravljanje uslugom.

Komentari (2)
Pogledajte sve

https://www.telegram.hr/biznis-tech/vlada-radimo-samovozece-taksije-u-zagrebu-wall-street-journal-takav-sustav-nece-postojati-desetljecima-mozda-nikad/

Osim što bi bolje bilo za gospodarstvo RH uložiti u  industriju namještaja nego u ovo jer nema nikakve koristi i da se ostvari,vrlo je upitao i ostvarivanje

Opet jedan članak iz sfere bi mogao? I obzirom molim te izraza kreće se prema autonomiji!!! Kreće se već deset godina pa nikako

Svjetski mediji su prepuni tekstova da je sve bilo prenapučenosti,da su probijeni svi rokovu i da ništa nije isporučenu

Nitko nije niti blizu L5 razine,a Rimac je odjednom prijavio da razvija L5 rješenje iako se odnedavno time bavi a svjetsku tehnološki giganta koji su samo u testiranja autonomnu vožnje uložili 20× veći iznos nego je tržišna valuacija Rimčeve firme su eventualno isporučiti L4 u strogi kontroliranih uvjetima sa nadzornih tornjevima i rescue mobilnim timovima..Niti im ne pada na pamet usudili se više obećati L5 za koju čak i govore da niti neće biti moguća..

Ovo niti nije Rimčev proizvod već će na trošak poreznih obveznika customizurati i testirati proizvod partnera..

Imate dovoljno indicija da postavite puno pitanja..

Na telegram.hr su profesionalno odradili taj dio

New Report

Close