Posljednji poziv za startupe u CE-Connector mrežu

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2022. u 11:47

Startupima s inovativnim rješenjima i novim tehnologijama pruža podršku kroz povezivanje s poslovnim anđelima.

Početkom 2021. godine ZICER je zajedno s partnerima iz Europske unije pokrenuo međunarodnu CE-Connector platformu koja olakšava i ubrzava ulaganja u razvoj inovacija. Startupima s inovativnim rješenjima i novim tehnologijama pruža podršku kroz povezivanje s poslovnim anđelima.

U CE-Connector se mrežu do sada prijavilo ukupno 190 startupova, od kojih je 50 naših hrvatskih. U CE-Connector se mreži sada nakazi 80 poslovnih anđela, od kojih 5 dolazi iz Hrvatske. Na razini projekta za sada je ostvareno 2.362.399 eura investicija, a mnogi su pregovori i ovih dana u tijeku.

Što uključivanje u CE-Connector mrežu znači za sve dionike?

Uključivanjem u CE-Connector mrežu startupovi dobivaju priliku sudjelovati u demo danima kako na domaćem terenu, tako i na međunarodnoj razini.

Poslovne anđele koji se uključe u CE-Connector mrežu povezujemo sa startupovima spremnim za investiciju na nacionalnim radionicama i međunarodnim demo danima.

Za one koji tek žele postati poslovni anđeli organiziramo radionice “Kako postati poslovni anđeo” i poslovne sastanke o ulaganju u startupove.

ZICER poziva i javne organizacije koje se žele pridružiti ovome Projektu da nam se jave. Nakon završetka Projekta stvaranjem ACIF-a (Angel Co-Investment Fund) njihova mreža će biti spremna za širenje i rast.

Projekt CE-Connector provodi se u šest zemalja: Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji i traje do 30. lipnja 2022. godine. Cilj mu je promjena ekosustava povećanjem broja poslovnih anđela i njihovih investicijskih kompetencija, izgradnjom održivih veza među njima, povezivanjem s javnim pružateljima financijskih usluga i industrijom u svakoj od zemalja partnera na projektu. Jednako tako projekt radi na osnaženju međugranične suradnje poduzetničkih ekosustava.

Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners (Optimizacija d.o.o.) te pridruženi partner HAMAG-BICRO.

Komentirajte prvi

New Report

Close