Policija još jednom upozorava: Ovo nemojte činiti, mogli bi ostati bez novca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. siječanj 2023. u 11:52
Foto: Dalibor Urukalovic/24sata

Nakon što poklone vjeru nepoznatoj osobi koja im obećava brzu i veliku zaradu, navode u policiji, građani ulažu nemala novčana sredstva i upuštaju se u trgovanje preko internetskih stranica te putem osoba za koje nemaju provjerene informacije.

Splitska policija u petak je još jednom upozorila građane da se zbog sve češćih prijevara ne upuštaju u internetsko trgovanje kriptovalutama, a jednu takvu pretrpjela je i bez nekoliko desetaka tisuća američkih dolara ostala 54-godišnja žena.

U policiji navode kako je ona otvorila korisnički račun na internetskoj platformi za trgovanje kriptovalutama te uplaćivala iznose prema uputi i posredovanju nepoznate osobe s kojom je kontaktirala preko društvenih mreža.

Prema tim uputama, od veljače do travnja prošle godine 54-godišnjakinja je kupovala kriptovalutu i uplaćivala više većih novčanih iznosa, a kada nije bila u mogućnosti podići dobitak, shvatila je da je prevarena.

Ukupno je uložila nekoliko desetaka tisuća američkih dolara, a nakon neisplate navodno zarađenih kriptovaluta od nje se tražilo da uplati proviziju te različite troškove u većim iznosima.

“Nakon nemogućnosti da dođe do svoje navodne zarade, kontaktirala je osobu koja joj je ponudila usluge posredovanja u cilju dobivanja zarađenog novca te ju opet tražila novac. Začarani krug prevaranata svakako nudi rješavanje Vašeg problema, ali novaca nema”, poručuju iz policije, koja je pokrenula kriminalističku istragu.

Uz napomenu da je i ta prevarena žena s većim količinama novca opet poklonila povjerenje nepoznatim osobama, u nadi da će konačno doći do obećanog bogatstva, ističu kako osobe koje se žele upustiti u ovakvu trgovinu moraju biti educirane o načinu investiranja, odnosno potražiti osobe koje su ovlaštene za takvu trgovinu.

Naglašavaju i kako, osima na internetu, postoje i poslovnice ovlaštenih trgovaca

Nakon što poklone vjeru nepoznatoj osobi koja im obećava brzu i veliku zaradu, navode u policiji, građani ulažu nemala novčana sredstva i upuštaju se u trgovanje preko internetskih stranica te putem osoba za koje nemaju provjerene informacije.

Kako bi izbjegli biti prevareni, poručuju građanima, ključno je znanje o načinima investiranja, o tvrtkama i osobama koje su ovlaštene za takav način ulaganja.

Svaka nevjerojatna ponuda o brzoj i lakoj zaradi, tvrde u policiji, trenutak je kada im se treba upaliti alarm, kao i činjenica da ih zovu nepoznati ljudi i znaju za njihov problem vezan uz neisplatu navodnog dobitka.

Komentirajte prvi

New Report

Close