Odlična prilika za mlade znanstvenice u Hrvatskoj: Nagrade u vrijednosti od 5000 eura

Autor: Lucija Špiljak , 11. studeni 2021. u 13:36
U Hrvatskoj na području znanosti žene čine gotovo polovicu zaposlenih/SHUTTERSTOCK

Rapisan šesnaesti natječaj za Nacionalni program stipendiranja.

L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija raspisali su šesnaesti natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. U sklopu natječaja nagradit će pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5000 eura četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući iz područja prirodnih znanosti.

Ovim stipendijama L’Oreal i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO znanstvenice žele nagraditi za sva postignuća i doprinos u kreiranju društva znanja, ali ih i dodatno motivirati u daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 8. prosinca 2021. Kandidatkinje moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Dosad je kroz Nacionalni program stipendiranja L’Oreal – UNESCO „Za žene u znanosti“ nagrađeno ukupno 58 hrvatskih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove će im se godine pridružiti četiri nove stipendistice.

Dobitnice stipendija biraIzborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s predsjednikom Povjerenstva, akademikom Zvonkom Kusićem.

Komentirajte prvi

New Report

Close