Norvežani našim tvrtkama nude 20 milijuna eura za inovacije

Autor: Marija Crnjak , 23. lipanj 2020. u 21:59
Program je posebno usmjeren na mala i srednja poduzeća skromne tehnološke razine/FOTOLIA

Raspoloživa sredstva iznose 20.128.295 eura i bit će dostupna putem otvorenih poziva i natječaja.

Inicijativa norveške Vlade Innovation Norway u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom 30. lipnja organizira online konferenciju za poslovni Program “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru.

Glavni cilj Programa je stvaranje dodane vrijednosti i održivog rasta u hrvatskim tvrtkama, a program se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021.

Program će pridonijeti općem cilju smanjenja ekonomskih nejednakosti financiranjem projekata koji će povećati konkurentnost i profitabilnost hrvatskih tvrtki, najavljuju organizatori.Također, Program će nastojati poticati i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između tvrtki iz Hrvatske i entiteta države donora Norveške.

Raspoloživa sredstva iznose 20.128.295 eura i bit će dostupna putem otvorenih poziva i natječaja. Sredstva će se dodijeliti hrvatskim poduzećima kao potpora za djelomično financiranje projekata.

Glavni fokus Programa su Inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i Plavi rast (pomorska industrija, turizam malih razmjera i drugo).

Program je posebno usmjeren na mala i srednja poduzeća skromne tehnološke razine. Za navedena poduzeća uvedena je shema malih grantova, kako bi se smanjio prag za sudjelovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close