Mrvoš dosegnuo prvi prag kampanje, zadovoljan ulagačima

Autor: Lucija Špiljak , 17. siječanj 2022. u 07:11
Include Ivana Mrvoša dosegnuo je u predserijskom B krugu financiranja željeni minimalni iznos od 400.000 eura/I. Šoban/PIXSELL

Cilj je bio prikupiti između 400.000 i milijun eura, kao uvertiru za drugu fazu do kraja 2022., u kojoj je plan prikupiti 5,5 milijuna eura.

Solinska tvrtka Include Ivana Mrvoša dosegnula je u predserijskom B krugu financiranja željeni minimalni iznos od 400.000 eura, a osnivač se pohvalio da među ulagačima ima i zvučnih imena domaće IT i financijske scene.

“Više od sto investitora prepoznalo je vrijednost našeg cilja da zajednice diljem svijeta učinimo boljim mjestom za život. Od 2015. proširili smo se na 59 tržišta, s više od 1700 proizvoda instaliranih u više od 500 gradova i općina. Zahvaljujući ovom financiranju, doći ćemo do još više tržišta”, najavili su iz Includea.

Treću kampanju lansirali su na platformi Funderbeam. Cilj je bio prikupiti između 400.000 i milijun eura, kao uvertiru za drugu fazu do kraja 2022., u kojoj je plan prikupiti 5,5 milijuna eura. Kapital će koristiti za ponudu pametnih proizvoda gradovima s jednostavnom instalacijom, odnosno za skaliranje proizvodnih procesa.

Tvrtka se na tržištu istaknula pametnim klupama. Preklani su predstavili novu klupu Steora i Terra pametne kante za otpad koje smanjuju prikupljanje za 80%.

Uz platformu Solos kao središnje mjesto za nadziranje pametnih rješenja u gradu, nedavno su predstavili i Aerys postaje za mjerenje kvalitete zraka.

Od 2017. se na Funderbeamu financirao niz domaćih startupa, samo 2021. lansirane su četiri kampanje – Include, MobilityOne i Miret, uz privatnu kampanju makedonskog Kiimoa.

“Već imamo cijelu prvu polovicu godine dogovorene s kampanjama iz Hrvatske i regije čija je vrijednost oko 10 milijuna eura.

Hrvatska je prva u regiji po prikupljanju kapitala u kampanjama, no u 2022. planiramo pokrenuti barem još dvije države”, rekao je nedavno za PD Ognjan Despot, voditelj regije za srednju i istočnu Europu u Funderbeamu.

Komentirajte prvi

New Report

Close