Koje aplikacije se u Hrvatskoj najviše koriste? Neke bi vas mogle iznenaditi

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2021. u 15:07
Foto: pixabay

Okolnosti su prošle godine svakako utjecale na porast popularnosti aplikacija za online kupnju.

Stav Hrvata prema mobilnim aplikacijama je pretežito pozitivan, 85 % ih smatra kako im one olakšavaju život. Poredak aplikacija po važnosti pokazuje kako su aplikacije društvenih mreža, aplikacije za slanje poruka i bankovne aplikacije top tri kategorije za korisnike. Stoga ne čudi da su upravo one među aplikacijama koje su korisnici najčešće koristili prošle godine, piše tportal.

Osim društvenih mreža i aplikacija za slanje poruka, za 15,1 % ispitanika je Zoom među pet aplikacija koje su najčešće koristili prošle godine, što ukazuje na rastuću važnost ove aplikacije u današnje vrijeme. Više od 15 % među najčešće korištene svrstalo je i Microsoft Office alat, dok je 14,7 % ispitanika u ovom kontekstu istaknulo aplikaciju Njuškalo.

Okolnosti su prošle godine svakako utjecale na porast popularnosti aplikacija za online kupnju. Ispitanici su najčešće preko interneta naručivali odjeću i obuću (32,2 %), elektroniku (14,2 %) i hranu (12,5 %).

Gledanje filmova i serija preko pametnog telefona prakticira malo više od pola ispitanika – 56,8 %, dok se malo popularnijim pokazalo igranje igara na pametnim telefonima s 57,9 % ispitanika koji su ujedno i mobilni gameri. Slušanje glazbe na pametnim telefonima pretežito se obavlja preko raznih servisa, dok dio korisnika preferira korištenje aplikacija radijskih postaja, među kojima je najpopularnija ona Extra FM-a, a slijede je apliikacije Otvorenog i Narodnog radija.

Prema posljednjim brojkama, AppGallery trenutno ima preko 490 milijuna mjesečno aktivnih korisnika širom svijeta, a dostupan je u 170 zemalja na 78 jezika. Rad s developerima pokazao se ključnim faktorom za napredak platforme, a na HMS (Huawei Mobile Services) je registrirano već više od 1,4 milijuna developera.

Komentirajte prvi

New Report

Close