Iz solarnih pogona struja za 9000 kućanstava

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2019. u 21:59
PD

Ulaganjem u obnovljive izvore mol čuva okoliš.

Mol je 2018. pokrenuo i izgradnju solarnih elektrana u Mađarskoj, a od sredine listopada ove godine u pogonu su tri od ukupno njih četiri. Zaštita klime za Mol Grupu ne znači samo, kako navode iz kompanije, ublažavanje emisija ugljičnog dioksida (CO2), već uključuje i širu pripremu za gospodarstvo koje se dugoročno oslanja na tehnologije s niskim udjelom ugljika. Grupa ima dugogodišnje iskustvo u konvencionalnoj proizvodnji energije, međutim, kao dio Strategije 2030. nastoji se pripremiti za budućnost bez goriva i istražiti mogućnosti koje proizlaze iz alternativnih energetskih tehnologija.

U proizvodnji solara planirano je da fotonaponske elektrane rade u ukupnom kapacitetu od 18,4 MWp, što odgovara potrebama potrošnje za više od devet tisuća kućanstava. Tako, osim što pokriva dio energetskih potreba vlastitih operacija, projekt pruža izvrsnu priliku Molu da stekne reference na području solarne tehnologije i iskoristi buduće mogućnosti na ovom obećavajućem tržištu.

Solarni pogoni proizvode električnu energiju prikupljanjem sunčeve energije s kombiniranom površinom od 105.000 četvornih metara uz pomoć čak 64.594 solarnih panela.

Radi se o investiciji koja doprinosi ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Mola za smanjenje izravnih i neizravnih emisija stakleničkih plinova, a povećava i zaradu od alternativnih izvora energije u skladu s kompanijskom strategijom održivog razvoja 2020. Ova vrsta proizvodnje korisna je za kompanije te doprinosi poboljšanju održivosti jer dosljedno postiže visoke rezultate u vodećim ESG istraživačkim i procjeniteljskim kućama, uključujući Indeks održivosti Dow Jones, MSCI, Sustainalytics i Bloomberg, zbog čega je Mol Grupa izvrstan primjer za druge naftne kompanije.

Solarno poslovanje MOL-a ekološki je odgovoran projekt i jasan odraz nastojanja Grupe da postane jedan od vodećih inovatora u regiji, poručuju iz mađarske kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close