Epay, čije su usluge dostupne i u Hrvatskoj, odsad podržava Revolut

Autor: Lucija Špiljak , 18. svibanj 2021. u 22:00
Revolutovi kupci mogu kupiti, pokloniti ili primiti poklon kartice ili sadržaj bez izlaska iz appa/PD

Naša rješenja i procesi dozvoljavaju nam da Revolutu ponudimo dodanu vrijednost, kaže jedan od čelnika Epaya.

Epay, poslovna divizija Euronet Worldwidea i pružatelj integriranih usluga plaćanja, postao je globalni partner digitalne darovne kartice i prepaid proizvoda za Revolut, vodeću fintech tvrtku iz Ujedinjenog Kraljevstva koja u svijetu broji 15 milijuna korisnika.

Njihovo se novo partnerstvo proteže kroz 36 zemalja putem API integracije u tri Revolutove aplikacije – Consumer, Business i Junior.

Od travnja ove godine Epay Revolutovim kupcima nudi pristup digitalnom sadržaju globalno i lokalno te raznim uslugama i kategorijama; od hrane, zabave, lifestylea, gaminga i wellnessa, rada od kuće i iz ureda, i to u suradnji s robnim markama kao što su Twitch, Ikea, Nintendo i Spotify Premium.

Sve unutar aplikacije

Revolutovi kupci sada mogu jednostavno kupiti, pokloniti ili primiti poklon kartice ili digitalni sadržaj bez napuštanja aplikacije.

“Naši su korisnici primarno milenijalci i digitalno osviješteni pojedinci koji od financijske aplikacije očekuju da nudi atraktivne dodatne usluge, ali i savršeno korisničko iskustvo – mi im to i omogućavamo epayevom fleksibilnom integracijom API-ja.

Ne samo da ona nudi pristup velikoj količini iskoristivog sadržaja koji zadovoljava sve potrebe naših korisnika i na svjetskoj i na lokalnoj razini, već i pruža savršeno i jednostavno korisničko iskustvo, bez da korisnik u bilo kojem trenutku mora izaći iz aplikacije”, pojasnio je Maisum Dairkee, voditelj Odjela proizvoda u Revolutu.

15

milijuna korisnika globalno ima Revolut

Euronet Worldwide na hrvatskom je tržištu prisutan od 1997. s proizvodima i uslugama procesiranja elektroničkih financijskih transakcija, upravljanja mrežama bankomata i POS terminala, obrade debitnih i kreditnih kartica te drugih financijskih usluga.

Kod nas upravljaju najvećom mrežom s više od 1000 bankomata, dok njihova poslovna divizija epay pruža uslugu prepaid i darovnih kartica na oko 700 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

“Naša rješenja i procesi dozvoljavaju nam da Revolutu ponudimo dodanu vrijednost kroz jedan API. Idemo dalje od naše klasične uloge davatelja usluga poklon-kartica i umjesto toga postajemo infrastrukturni partner za globalni roll out novih proizvoda. Želimo pomoći fintech kompanijama poput Revoluta da kupcima ponude točno onaj sadržaj kojeg očekuju ili su ga uvijek željeli.

Pokazujemo svoj portfelj od više od 2000 poklon kartica i prepaid proizvoda naših brand partnera, te nove načine povezivanja s njihovim kupcima otvaranjem novih digitalnih i mobilnih kanala – baš kao što je Revolut”, rekao je Kevin Caponecchi, glavni izvršni direktor Epaya za Software i Azijsko-Pacifičku diviziju.

Revolut je, podsjetimo, ponudio i uslugu Revolut Bank s namjerom prikupljanja depozita, no ne i kredita. S time je došlo i pitanje je li takva štednja sigurna, na što je Hrvatska narodna banka poručila da niti nadziru Revolut niti je štednja uključena u domaći sustav osiguranja depozita već onaj u Litvi, ako se radi o novcu na računima Revolut Banka.

Pitanje nadzora

Većina korisnika, među kojima oko 150.000 iz Hrvatske, još novac drži na računima e-novca registriranim pri Revolut Payments UAB-u u Litvi kao instituciji elektroničkog novca pa za tu štednju nema garancije.

U HNB-u kažu da Revolut Bank UAB, kao kreditna institucija sa sjedištem u drugoj državi EU može u Hrvatskoj pružati usluge putem podružnice osnovane u RH, a može i privremeno neposredno pružati usluge od dana kada je HNB dobio obavijest nadležnog tijela u državi u kojoj ima sjedište.

Takvu obavijest regulator je dobio u studenom 2020. iz Litve za Revolut Bank UAB, ali samo za primanje depozita i ostalih povratnih sredstava. “Tako prikupljeni depoziti uključeni su u sustav osiguranja depozita u Litvi, a ne u RH”, poručio je u ožujku HNB.

Komentirajte prvi

New Report

Close