Poslovna 2021.
Nikica Škunca, predsjednik Uprave IN2 grupe

Digitalna (r)evolucija pod utjecajem krize

U IN2 ćemo nastojati iskoristiti pun potencijal proizvoda u koje smo dodatno ulagali u ovoj godini, a vidimo i mogućnost širenja portfelja vlastitih proizvoda kroz akvizicije komplementarnih IT tvrtki.

Poslovni.hr
29. studeni 2020. u 22:01
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U ovo vrijeme prošle godine razmišljali smo o mogućnostima koja će nam pružiti digitalizacija u 2020. godini. Ona nam je, pak, pokazala da ta digitalizacija može ići puno brže kad potrebe za njom postanu nasušne, kad online opcije postanu ključne za osiguranje nastavka poslovanja i života uopće. Kriza i recesija ozbiljno su načele poslovanje mnogih sektora u Hrvatskoj i svijetu, no ne svih podjednako. Iako je tržište zamrlo, IT industrija se pokazala kao jedna od ključnih djelatnosti koje pomažu u prilagodbi „novom normalnom“ i razumno je očekivati da će se taj trend nastaviti i u 2021. Tračak optimizma koji daju nedavne vijesti o napretku u razvoju cjepiva prelit će se i na tržišta pokaže li se da ćemo doista sljedećih mjeseci moći uspostaviti život koji će barem malo nalikovati onome prije pandemije. No neki obrasci i života i poslovanja nepovratno su se promijenili 2020. i nastavit će se mijenjati u godinama koje dolaze.

Daljnja i ubrzana digitalizacija, razvoj i primjena naprednih IT rješenja svakako su jedan od njih. Ono što se dosad činilo teško prenosivo u virtualni svijet, a ova je kriza pokazala da ipak nije, nećemo tek tako vratiti u offline svijet. Na tom tragu, očekujem da će IT nastaviti biti katalizator inovacija, potpuno novih poslovnih modela i povećanja efikasnosti općenito. Kad je riječ o samom poslovanju, upravljanje rizicima i operativna otpornost dobit će nova značenja i veću važnost, kao i društvena odgovornost kompanija.

U IN2 ćemo nastojati iskoristiti pun potencijal proizvoda u koje smo dodatno ulagali u ovoj godini poput bolničkih informacijskih sustava, sustava IN2 OPUS*ERP-a, IN2BPM-a, INvest2 i Insurance2 te drugih naših na tržištu široko prepoznatih rješenja. Vidimo i mogućnost širenja portfelja vlastitih proizvoda kroz akvizicije komplementarnih IT tvrtki. Vjerujemo da će biti prilike za nastavak projekata koji se nisu realizirali ove godine, s nadom da se najveći izazov – dulje odlaganje ulaganja zbog neizvjesnosti – neće pokazati u praksi.

New Report

Close