Codemap primio 1,7 milijuna kuna investicije, uložio i Rimac koji postaje strateški savjetnik tvrtke

Autor: Lucija Špiljak , 25. siječanj 2022. u 10:20
Codemap - Mamić, Janićijević, Bušelić / Foto D. Savić

Prva svjetska talent platforma za no-code/ low-code, automatizaciju i SaaS alate.

“Kroz naš daljnji razvoj stvaramo tržišnu mrežu i tehnološku infrastrukturu kao koncept za koji vjerujemo da će promijeniti način na koji koristimo digitalne alate, zapošljavamo i radimo u novoj eri tehnologije bazirane na no-codeu”, pojašnjava Saša Janićijević govoreći o Codemapu, prvoj svjetskoj talent platformi za no-code ekspertizu koja je ostvarila svoju prvu investiciju, i to u iznosu od 1,7 milijuna kuna. U hrvatski je startup uložio Mate Rimac koji postaje njegov srateški savjetnik.

Ulagač je i Tomislav Matić, inače osnivač i direktor Texo Managementa, te SQ Capital koji je dosad podržao nekoliko hrvatskih startupa – Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal i Miret.

Janićijević je prije dvije godine s Goranom Bušelićem i Karlom Mamićem u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) predstavio Codemap, no-code/low-code platformu za izradu softverskih rješenja putem vizualnog korisničkog sučelja umjesto tradicionalnog pisanja koda. Samo godinu i pol dana nakon predstavljanja učetverostručili su poslovne rezultate i bazu korisnika.

Idejni začetnici vjeruju da će njihova platforma koju nadograđuju robusnom tehnološkom analitikom, promijeniti način na koji koristimo digitalne alate, zapošljavamo i radimo u novoj eri tehnologije bazirane na no-codeu.

Širenje u SAD

Investiciju će iskoristiti za zapošljavanje u nekoliko poslovnih funkcija, razvoj proizvoda, daljnji rast baze korisnika, te ključna partnerstva i nastavak širenja na američkom tržištu. Raduje ih podrška ulagača, što vide kao validaciju rada i truda koje su dosad uložili u tvrtku.

U godinu i pol dana platforma je pokazala zavidne rezultate.

“Codemap.io povezuje pojedince i kompanije svih veličina kojima su potrebna brza, učinkovita i pristupačna softverska rješenja s provjerenim no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Na platformi je danas registrirano 4500 korisnika, dok je u protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata na Codemapu premašila 5,5 milijuna dolara. Sklopili smo partnerstva s vodećim no-code/low-code razvojnim platformama koje su i same u značajnim investicijskim ciklusima, npr. Bubble, Adalo, Glide, Stacker itd. Codemap.io nudi krajnjim korisnicima najveću bazu provjerenih stručnjaka te ‘one-stop-shop’ iskustvo s razvojem na no-codeu”, kažu iz Codemapa.

Osim Rimca koji postaje strateški savjetnik, Codemapu se pridružio i Boris Debić, Silicon Valley Technologist i Founding Engineer Epiphanyja, koji je 15 godina karijere proveo i u Google radeći na strateškim projektima u doba najvećeg rasta tvrtke. Zadnjih desetak godina je aktivan član uprave nekoliko uspješnih startupova, uključujući i ProductionPro, platforme za kreativnu kolaboraciju koja je ostvarila svjetski uspjeh kroz partnerstva s nekim od najvećih medijskih i produkcijskih kompanija. U Codemap dolazi kao savjetnik za pojedine tehničke aspekte platfome i strategiju rasta u SAD-u.

Potencijal tržišta

Zahvaljujući platformi Codemap, aplikacije svih vrsta mogu se razvijati do deset puta brže pa su tako i jeftinije. Stručne platforme procjenjuju tržište no-code/low-code usluga između 13,3-17,7 milijardi dolara, s projekcijama godišnjeg rasta od 26,1 posto sve do 65 milijardi 2027. Prognoze su da će se do 2024. godine 65 posto ukupnog razvoja bazirati na no-code/low-code konceptu te da će ga koristiti 75% tvrtki.

U posljednjih godinu i pol dana u no-code platforme uloženo je gotovo 5 milijardi dolara, što samo potvrđuje rast ove industrije te globalni utjecaj koji će no-code imati na budućnost softvera i tehnologije. Portal AI Multiple, specijaliziran za praćenje AI, IoT, RPA, te poslovnih razvojnih platformi, danas identificira čak 222 različite no-code/low-code kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close