CE-Connector startupe povezuje s domaćim i stranim ulagačima

Autor: Lucija Špiljak , 11. siječanj 2022. u 13:14
FOTO: PD

U tijeku je treći i posljednji krug za koji su prijave otvorene do 31. ožujka 2022.

Početkom 2021. godine Zagrebački inovacijski centar (ZICER) pokrenuo je s partnerima iz Europske unije međunarodnu CE-Connector platformu koja olakšava i ubrzava ulaganja u razvoj inovacija. Startupima s inovativnim rješenjima i novim tehnologijama pruža podršku kroz povezivanje s poslovnim anđelima.

Nakon uspješno provedena dva kruga prijava, u tijeku je treći i posljednji krug za koji su prijave otvorene do 31. ožujka 2022. Od početka projekta u CE-Connector se mrežu prijavilo 48 domaćih startupa koji su već dobili niz prilika za predstavljanje pred domaćim i stranim ulagačima.

‘S novim idejama i inicijativama mijenjamo okolinu, ali i svijet’

U ovu mrežu početkom prošle godine uključili su se startupi AIR-RMLD i Makabi Agritech.

“Prijavili smo se na CE-Connector zbog ogromnih mogućnosti koju nam je pružao. Pitchanje pred potencijalnim investitorima, feedback od ljudi iz raznih dijelova poslovnog svijeta te najbitnija stvar danas – networking”, rekao je Milan Domazet, direktor startupa AIR-RMLD.

Znanstvenik i osnivač startupa Makabi Agritech Marko Vinceković kaže da im je sudjelovanje na CE-Connectoru dalo dodatnu mogućnost predstavljanja njihovog istraživanja i razvoja te novih proizvoda koje mogu ponuditi potencijalnim partnerima i investitorima.

“Većom vidljivošću omogućava se i porast povezivanja s drugim firmama kako na novim istraživačko-razvojnim projektima, tako i na područjima prijava i primjena novih zajedničkih projekata i investicija. Ono što bih htio naglasiti je činjenica da je na svim okupljanjima i druženjima u sklopu CE-Connectora pozitivna energija inovatora koje pokreću nove ideje i mijenjaju našu budućnost na bolje u svim smjerovima. Svima bih preporučio uključivanje u ovaj program, jer s novim idejama i inicijativama mijenjamo svoju okolinu, a na kraju krajeva i svijet”, kaže Vinceković.

Projekt se provodi u šest zemalja

Kroz prijavu u CE-Connector mrežu startupovi dobivaju i institucionalnu pomoć pri korištenju raspoloživih javno dostupnih sredstava financiranja kao što su bespovratne potpore, te infrastrukturnu, mentorsku i dodatnu stručnu podršku.

Projekt CE-Connector provodi se u šest zemalja – Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji i traje do 30. lipnja 2022. godine. Cilj je promjena ekosustava povećanjem broja poslovnih anđela i njihovih investicijskih kompetencija, izgradnjom održivih veza među njima, povezivanjem s javnim pružateljima financijskih usluga i industrijom u svakoj od zemalja partnera na projektu. Jednako tako projekt radi na osnaženju međugranične suradnje poduzetničkih ekosustava.

Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners (Optimizacija d.o.o.) te pridruženi partner HAMAG-BICRO.

Komentirajte prvi

New Report

Close