Besplatni internet u 355 ZET-ovih tramvaja i buseva

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2017. u 11:41
ZET, Foto: Borna Filic/PIXSELL

Projekt će koštati 25,9 milijuna kuna, a internetom će se opremiti i operativni centar.

U 142 tramvaja i 213 autobusa još krajem ove godine, javi li se na natječaj javne nabave isprve adekvatan ponuđač, uvest će se Wi-Fi. 

Grad će to koštati 25,9 milijuna kuna, a u konačnici će svim Zagrepčanima koji se voze u javnom prijevozu biti omogućeno da bez brige svoje vrijeme provedeno u autobusu ili tramvaju krate na internetu.

"Na ekonomičan i racionalan način implementirat će se usluga bežične mreže u tramvajima, i to na način koji obuhvaća pokrivanje signalom svih dijelova vozila u kojima borave putnici te umrežavanje svih vozila u jednu jedinstvenu mrežu", piše u objašnjenju javne nabave u kojoj se navodi kako će se sustavima za bežično surfanje opremiti i “jezgreni upravljačko-nadzorni i sigurnosni operativni centar”, javlja Večernji list.

Inače u siječnju ove godine krenulo se s projektom uvođenja besplatnog Wi-Fija u tramvaje, ali bežičnom su mrežom za sada pokrivena samo tri vozila, koja ne voze uvijek na istim linijama, a moglo ih se prepoznati po naljepnicama unutar vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close