Automatski skenira sadržaj novih pametnih bilježnica, za lakše učenje

Autor: Lucija Špiljak , 17. lipanj 2021. u 14:36
Undabot aplikaciju SmartLines razvio za proizvođača školskog pribora Lipa Mill/PD

Aplikacija učenicima i studentima omogućava lako skeniranje i dijeljenje pisanih materijala, i to u vrijeme pandemije kada su se obrazovne institucije suočile s nastavom na daljinu.

Hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj mobilnih i web aplikacija Undabot nedavno je lansirala mobilnu aplikaciju SmartLines koju je razvila za klijenta Lipa Mill. Aplikacija je namijenjena učenicima i studentima kojima omogućava lako skeniranje i dijeljenje pisanih materijala, i to u vrijeme pandemije kada su se obrazovne institucije suočile s nastavom na daljinu.

Nudi automatsko obrezivanje slike te automatsku optimizaciju kontrasta i svjetline kako bi se osiguralo lako čitanje sadržaja pa je i učenje zabavnije. Unutar bilježnica su unaprijed otisnuti markeri pomoću kojih aplikacija automatski skenira stranicu. Aplikacija je dostupna na Google Playu, Apple App Storeu i Huawei App Gallery.

“Ako učenik nije bio na nastavi, mora pisani sadržaj nadoknaditi kod kuće, odnosno prepisati u bilježnicu, a kolege moraju fotkati i poslati sav sadržaj iz svih predmeta. Rješenje je naša aplikacija dostupna online, ali punu automatizaciju imat će uz Lipa Mill bilježnice koje će ovo ljeto biti na policama maloprodaja. Sve skupa bit će dostupno kad počne nova školska godina”, pojasnio nam je Mario Tica, izvršni direktor tvrtke Mar-Mar čiji je Lipa Mill brend.

Tvrtka 70% svog prihoda ostvaruje izvozom u više od 30 zemalja na tri kontinenta, a njihov asortiman između ostalog uključuje školske i uredske proizvode od papira, planere, blok za bilješke.

Undabotovi stručnjaci

Na inovaciju su posebno ponosni u stručnjaci iz Undabota, najviše radi njezina potencijala da pomogne studentima u učionici i izvan nje.

SmartLines je jedan od velikih projekta Undabota koji je izvršni direktor tvrtke Hrvoje Kapetanović najavio u veljači u razgovoru za Poslovni dnevnik.

“U svakom trenutku radimo na pripremi i razvoju 10-15 novih projekata. Za 2021. planiramo daljnji rast, nastavak ostvarivanja novih suradnji, otvaranje novih tržišta. Planiramo nastaviti i sa zapošljavanjima te podići stručnost unutar timova”, rekao je tada Kapetanović.

Od svog osnutka 2013. Undabot je razvio neke od najboljih mobilnih i web aplikacija za desetke klijenata, uključujući Foreo i Wiener osiguranje.

Tvrtka je dobila i prestižnu Clutch Top 1000 B2B nagradom, kojom se našla među 1% najboljih IT tvrtki na svijetu, uz listu Top 100 najboljih za održivi rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close